Sønderborg-rute trækker kunder fra Flensborg

Indenrigsruten mellem København og Sønderborg har haft en fremgang på 20 % i februar måned. Stigende interesse fra grænseregionen for at rejse til København fra Sønderborg Lufthavn.

Med i alt 5.495 passagerer i den alsiske lufthavn i Sønderborg blev februar endnu en måned med fremgang i rutetrafikken. Resultatet var nemlig 20 % bedre end samme måned året før. Det betyder, at Sønderborg Lufthavn i årets to første måneder har haft en fremgang på samlet 21 %, hvilketbringer det samledepassagertal på over11.000.

En stigning og en tendens, der ligner mange af de andre danske provinslufthavne. Stigningen i antallet af rejsende sker trods enkelte aflysninger ogomdirigeringer på grund af ekstremt dårligt vintervejr.

Lufthavnschef Anders Sørensen noterer sig, at der er en stigende interesse fra grænseregionen for at benytte Cimber Sterlings indenrigsrute til København. Årsagen skal ifølge lufthavnschefen bl.a. søges i lufthavnens annoncekampagne og konkurrencedygtige flybilletpriser.

“Vi glæder os især over et stigende antal passagerer fra oplandets ydre områder inklusiv Tønder-regionen og Flensborg,“ siger lufthavnschef Anders Sørensen.

Sidste år havde Sønderborg Lufthavn ca. 58.000 passagerer på indenrigsruten mellem København og Sønderborg. Rekordåret var 2007, hvor lidt mere end 70.000 passagerer rejste på ruten. Hvis den positive udvikling i Sønderborg Lufthavn fortsætter resten af året, vil passager-rekorden formentlig blive tangeret.

Fototekst: Lufthavnschef Anders Sørensen kan glæde sig over endnu en måned med fremgang i Sønderborg Lufthavn.