”Der er store volumener af passagerer, der ønsker at komme andre steder hen end til København," siger Sønderborg Lufthavns nye direktør Christian Berg.

Sønderjyder ønsker at flyve udenom CPH

Den nye direktør i Sønderborg Lufthavn håber sammen med Alsie Express i 2017 at kunne indfri sønderjydernes ønske om ruter til andre destinationer end København.

Når sommerfartplanen for 2017 træder i kraft i slutningen af marts næste år, så bliver det med en ny udenrigsrute fra Sønderborg som supplement til ruten til København. Det er i hvert fald ambitionen for Sønderborg Lufthavns nye direktør, Christian Berg.

”Når jeg taler med lokale virksomheder og andre aktører, så er der et stort ønske om ruter til andre trafikknudepunkter end Københavns Lufthavn,” understreger Christian Berg, der satte sig i chefstolen i Sønderborg Lufthavn den 1. marts i år.

”Der er store volumener af passagerer, der ønsker at komme andre steder hen end til København. Det er oplagt at Alsie Express bliver den primære vækstdriver for at indfri det ønske. De har jo flere fly, der kunne lave noget mere,” siger Christian Berg med henvisning til flyselskabet Alsie Express, der driver ruten mellem Sønderborg og København.

Selskabet råder over to ATR72-500 turbopropfly, men har kun brug for et fly til at betjene Københavns-ruten, der er selskabets eneste rute. Alsie Express er et datterselskab af taxaflyselskabet Air Alsie, men flyene er ejet af Danfoss-stifteren Mads Clausens fond.

Ikke planer om nye danske ruter
Christian Berg arbejder dog på to fronter i det han ikke vil udelukke, at en ny rute kunne blive en realitet med et udenlandsk selskab som operatør.

”Det er dog vigtigt hele tiden at holde sig for øje, at vores bane kun er 1799 meter lang. Det sætter en begrænsning for hvor store fly vi kan håndtere,” forklarer Christian Berg.

Erhvervslivet i det sønderjyske har længe fantaseret om en rute ned til KLM’s store trafikknudepunkt i Amsterdam Schiphol. Det kunne være med Embraer- eller Fokker-fly fra KLM Cityhopper. Air France-KLM’s danske landechef, Frederic Descours, sagde dog fornylig til CHECK-IN.dk, at selskabet ikke har planer om nye danske ruter lige foreløbig. I 2016 handler det om konsolidering og om at se hvordan den nye British Airways-rute mellem Billund og London Heathrow påvirker konkurrencen på det jyske marked, som Air France-KLM flyver til 11 gange dagligt fra Paris Charles de Gaulle-lufthavnen og Amsterdam Schiphol-lufthavnen.

70.000 passagerer
Det er Christian Bergs forhåbning, at en ny udenrigsrute sammen med øget kapacitet på CPH-ruten og mere charterflyvning kan bringe lufthavnens passagertal op på de 70.000, som det lå på i 2010-2011 før det lokale selskab Cimber Sterling gik konkurs.

Christian Berg kom til Sønderborg Lufthavn fra Odense Lufthavn, hvor man stadig ikke har ansat en ny chef.

 

Relaterede artikler:

Sønderborg henter lufthavnschef i Odense

Sønderborg: Brug for nytænkning

Sønderborg vil give Alsie Express arbejdsro