Sorte bokse fra AirAsia-fly fundet

Det lykkedes i weekenden at lokalisere de sorte bokse fra det AirAsia-fly, som styrtede ned for mere end to uger siden. Desuden er flyets haleparti blevet bjærget.

Mere end to uger efter at AirAsia-flyet QZ8501 den 28. december sidste år forsvandt fra radarerne på sin flyvetur fra Surabaya i Indonesien til Singapore kom der søndag et gennembrud i eftersøgningsarbejdet.

Det skete da det lykkedes at lokalisere flyets sorte bokse på havbunden i det område, hvor eftersøgningsmandskabet den seneste uge har fundet vragdele og omkomne passagerer. Det oplyser Indonesiens marinemyndigheder.

Sidder fast
Boksene, der har optaget lyd og data fra flyvningen, sidder ifølge myndighederne fast mellem andre vragdele. Man vil mandag forsøge at få boksene fri ved at flytte de andre vragdele til siden. Hvis ikke det lykkes, vil man forsøge at hæve vragdele op til overfladen ved hjælp af en stor ballon.

Samme metode blev brugt med succes lørdag, da flyets haleparti blev bjærget og sejlet i land. Desuden lokaliserede myndighederne en ti meter lang og fire meter bred genstand på havbunden. Det kunne meget vel være en del af flyets krop.

Indtil videre er det lykkedes at finde og bjærge 48 ud af de 162 personer, som var ombord på Airbus A320-flyet, da det forsvandt tæt på et tordenvejr.