Airbus A350-900 på sin første flyvning i juni 2013. Foto: Don-vip

South African Airways får A350 i flåden

I løbet af det næste halve år vil South African Airways få leveret to nye Airbus A350 på leasingkontrakt. Flyene sættes ind på ruten til New York.

South African Airways har gennem flere år haft finansielle problemer, og selskabet har kun overlevet ved, at den sydafrikanske regering har ydet økonomisk førstehjælp i flere omgange.

Men på trods af de økonomiske modgangstider er der også plads til at forny selskabet. South African Airways, der er medlem af Star Alliance, har nærmere præcis taget et skridt til at forynge flåden af langdistancefly. Selskabet meddeler, at det har leaset to Airbus A390-900 til at supplere den eksisterende flåde.

Flyene vil blive leveret frem mod nytår, og de vil blive sat ind på South African Airways’ direkte rute fra Johannesburg til New York-JFK. A350’erne erstatter de ældre Airbus A340-600 på den 12.843 kilometer lange rute.

“Introduktionen af ​​disse ’state-of-the-art’-fly til vores flåde er en vigtig trinændring for at fortsætte med at gøre fremskridt for at omdanne vores forretning og sende flyselskabet tilbage til økonomisk bæredygtighed inden for kortest mulig tid,” siger Zukisa Ramasia, fungerende koncernchef i South African Airways.

“Disse fly giver øjeblikkelig mulighed for at tilbyde et forbedret produkt på ruten fra Johannesburg til New York, og der vil blive en uovertruffen og stærk kundeoplevelse for både Business- og Economy Class-kunder.”

Tre klasser på A350’erne
A350’erne er nogle af markedets mest brændstofeffektive langdistancefly. Modellen reducerer brændstofforbruget med mindst 20 procent i forhold til A340’erne og nedsætter støjen med op til 40 procent i forhold til tidligere og ældre fly i samme størrelse. Flyet har den seneste teknologi inden for blandt andet sikkerhed og vedligeholdelse.

Det reducerede brændstofforbrug vil bidrage til, at South African Airways kan få forbedrede driftsomkostninger og dermed få bedre styr på den skrantende økonomi. Det sydafrikanske selskab påpeger desuden, at det samtidig vil reducere sin CO2-emissioner.

South African Airways leaser de to A350-900 for en treårig periode, og flyene vil blive malet i selskabets farver. Der bliver plads til 246 passagerer på Economy Class, og de første seks rækker bliver indrettet med mere benplads for at øge komforten på de lange rejser. Der bliver 30 sæder på Business Class, og kunderne vil her kunne nyde godt af lie flat-sæder.

“Vi er stolte over at kunne tilbyde vores kunder det nyeste generationsfly inklusiv et moderne produkt – herunder en mere støjsvag kabine, et mere afslappende miljø under flyvningen og den nyeste underholdning,” siger Zukisa Ramasia.

I øjeblikket råder South African Airways over en flåde bestående af i alt 44 fly – herunder syv Airbus A319, ti A320, seks A330-200, fem A330-300, syv A340-300, ni A340-600.

 

Relaterede artikler:

Usikkerhed om fremtiden for South African Airways

South African Airways præsenterer ny A330-300

Flyselskab vil udleje piloter og kabinepersonale

Flyselskabs ledelse hyrer bodyguards før fyringsrunde

Afrikas største flyselskab får økonomisk hjælp