Ryanair-besætning sover i crewrum i Málaga Airport. (Foto: Jim Atkinson/Twitter)

‘Sovende’ Ryanair-besætning blev fyret

Seks Ryanair-ansatte er blevet afskediget, fordi de medvirkede til et lave et opstillet foto sovende på gulvet i en lufthavn. Ryanair hævder at være bragt i miskredit.

Lørdag den 13. oktober måtte fire portugisiske Ryanair-besætninger tilbringe natten i Malága Airport efter et uvejr havde tvunget flyene til at lande i den spanske lufthavn på Costa del Sol-kysten i stedet for de oprindelige lufthavne i Portugal.

Det var ikke muligt for Ryanair at finde hotelovernatning til passagererne eller til de fire besætninger bestående af otte piloter og 16 kabineansatte, og derfor måtte alle overnatte i lufthavnen. Dette på trods af det faktum, at der er en kapacitet på 88.000 hotelsenge i Málaga, og at flere passagerer, ifølge opslag på de sociale medier, selv fandt og betalte for overnatning i byen.

I første omgang blev Ryanairs fire besætninger placeret i et crewrum, og her startede sagen. Et foto af sovende Ryanair-personale liggende på gulvet i crewrummet begyndte at cirkulere på de sociale medier, og mange nyhedsmedier – inklusive CHECK-IN.dk – snappede historien op og bragte den videre til læserne.

Afskediget på grund af dårlig opførsel
Men et par dage senere kunne Ryanair via en optagelse fra et overvågningskamera dokumentere, at hele scenen var opstillet, da ingen flybesætninger var blevet tvunget til at sove på gulvet. Det var angiveligt kun midlertidigt, at piloter og kabinepersonale skulle opholde sig i crewrummet.

Sidenhen bekræfter Ryanair, ifølge BBC, at de seks ansatte på det omtalte foto er blevet afskediget for at bringe flyselskabet i miskredit.

“Samtlige seks besætningsmedlemmer fra Porto blev afskediget mandag den 5. november for brud på kontrakterne på grund af dårlig opførsel efter at have været med til at iscenesætte et falsk foto, der skulle illustrere, at de blev tvunget til at sove på gulvet i et crewrum i Málaga Airport,” var forklaringen fra Ryanair til The Sun.

Fik adgang til VIP-lounge
Der har været meget usikkerhed om, hvor længe de ansatte opholdt sig i crewrummet, og hvorvidt de fik tilbudt andre faciliteter med bedre forhold til at kunne hvile sig.

Den portugisiske fagforening SNPVAC har tidligere hævdet, at de ansatte måtte opholde sig i crewrummet mellem kl. 01.30 og 06.00 om morgenen, men Ryanair hævder, at det var i kortere tid. I crewrummet var der angiveligt kun syv stole til rådighed, mens der i VIP-loungen, som de blev flyttet til, var flere sofaer, som kunne bruges til hvile.

“Besætningerne tilbragte kort tid i crewrummet, før de blev flyttet til en VIP-lounge, hvorefter de returnerede til Porto den følgende dag,” lød den oprindelige forklaring fra Ryanair.

SNPVAC kritiserer Ryanair for ikke at have fundet hotelovernatning til besætningerne, da det i givet fald aldrig var kommet på tale at lave det opstillede foto for at gøre opmærksom på, hvilket betingelser de var blevet tilbudt af det irske lavprisflyselskab.

Det omtalte foto er krediteret og spredt af  Jim Atkinson, der er tidligere Ryanair-kaptajn, og som ved flere lejligheder har udtalt sig kritisk om Ryanair.

 

Relaterede artikler:

Ryanair-besætning måtte overnatte i lufthavn