Sparekrav til Alitalia før Lufthansa vil købe

En gennemgribende omstrukturering er en nødvendighed for Alitalia, før Lufthansa Group vil være klar til en overtagelse.

Lufthansas topchef Carsten Spohr har i et brev til Italiens industriminister Carlo Calenda skrevet, at man glæder sig over de værdifulde ændringer, der på det seneste er gennemført i det nationale italienske flyselskab, men at det er Lufthansas opfattelse, at der forestår betydelige omlægninger for, at det tyske flyselskab kan gå ind i næste afsnit af forhandlingerne om en overtagelse, skriver Reuters.

Ifølge Carsten Spohr skal et ’NewAlitalia’ være mindre, både hvad angår personale og flyflåden. Alitalia har i dag omkring 9.200 fuldtidsansatte plus yderligere 1.600 i en statsstøttet fratrædelsesordning. Enhver yderligere nedskæring vil få indflydelse på parlamentsvalget i Italien til marts. Det er en af årsagerne til, at Italien ønsker en aftale på plads inden valget. Og kommissionen, der skal stå for salget, håber forhandlingerne kan starte en af de nærmeste dage.

Alitalia må selv skære ned
I brevet fra Carsten Spohr hedder det endvidere, at Lufthansa ser betydelige muligheder i at føje Alitalia til Lufthansas gruppe af flyselskaber, men at man ikke er i en position til at indtage en ledende rolle i det italienske selskabs omstrukturering.

“Derfor opfordrer vi kommissionen så stærkt som muligt til at tage hul på implementeringen af de vigtigste omstruktureringselementer, som vil være til fordel for alle, der måtte have interesse i at byde på Alitalia”, skriver han.

Det italienske nationale flyselskab, som kun har haft overskud ganske få år af sin 70-årige historie, blev sat under særlig administration sidste år, da personalet afviste planer om nedskæringer på både personale og lønninger.

Ifølge Reuters kilder har Lufthansa budt 250 millioner Euro for overtagelse af størstedelen af Alitalias flyflåde og halvdelen af personalet. Lufthansa har foreslået at beholde 90-100 fly ud af den samlede flåde på 123.

Forlydender om, at Skyteam alliancen også skulle være interesseret i overtagelse af dele af Alitalia afvises nu definitivt af Air France-KLM som rygter.

 

Relaterede artikler:

Alitalia taber 1,5 millioner kroner om dagen

Officielt: Lufthansa har afgivet bud på Alitalia

Ryanair trækker sig fra Alitalia-bud