Lisbeth Nedergaard t.v. og John Alexandersen fra Thomas Cook Airlines Scandinavia modtog prisen som bedste charterflyselskab. (Foto: Michael Stub)

Spies-flyselskab blev hædret

Fire flyselskaber og en lufthavn kom øverst på skamlen ved Danish Travel Awards 2019, der onsdag aften blev afviklet i Cirkusbygningen i København.

Onsdag aften var 400 branchefolk samlet i Cirkusbygningen i København til Danish Travel Awards 2019, der er den årlige prisuddeling i rejse- og luftfartsbranchen.

I årets udgave af Danish Travel Awards skulle der uddeles priser i hele 20 kategorier, hvoraf fem af kategorierne var relateret til luftfarten. Der var priser til bedste charterflyselskab, bedste europæiske ruteflyselskab, bedste interkontinentale ruteflyselskab samt bedste indenrigsflyselskab. Herudover var der også en pris til bedste danske lufthavn som ny kategori.

Det blev i øvrigt Aalborg Lufthavn, der kunne tage statuette og diplom med hjem til det nordjyske. Lufthavnen distancerede både Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn i kampen om hæderen.

Det var da også en glad lufthavnsdirektør, Søren Svendsen, der på scenen kunne modtage beviset for den flotte placering.

“Vi har uden tvivl Danmarks bedste sikkerhedskontrol. Man kommer lynhurtigt igennem, og personalet er også det mest venlige og smilende i hele Danmark,” sagde en jublende glad Søren Svensen.

Stort bifald til dansk Spies-flyselskab
Aftenens største bifald gik ubetinget til Thomas Cook Airlines Scandinavia (TCAS), der modtog prisen som bedste charterflyselskab. De seneste 10 dages begivenheder siden konkursen i moderselskabet Thomas Cook Group har kostet mange kræfter hos det danskebaserede flyselskab, og derfor var glæden også ekstra stor med et uventet skulderklap midt i en svær situation for virksomheden.

Det var kommunikationschef Lisbeth Nedergaard, der sammen med kommerciel direktør John Alexandersen, var på scenen for at modtage prisen, og de mente, at denne hæder var et stort skulderklap til de mange medarbejdere i TCAS og Spies, der siden konkursen i det britiske moderselskab har arbejdet i døgndrift for at få forretningen til at hænge sammen.

TCAS vandt foran sidste års vinder Atlantic Airways og med DAT på tredjepladsen.

Afskedsgave til Alsie Express-direktør
Uddelingen af prisen til bedste indenrigsflyselskab blev også en særlig begivenhed for vinderselskabet og publikum i salen. Det blev nemlig sønderjyske Alsie Express, der kunne tage sejren hjem på baggrund af selskabets gode service på indenrigsruten mellem Sønderborg og København.

Prisen blev på scenen modtaget af Dennis Rybasch og Lone Marie Koch, hvor sidstnævnte indtil i mandags var administrerende direktør i Alsie Express. En bedre afskedsgave kunne hun ikke få, efter at hun netop at havde overladt stafetten til Dennis Rybasch og selv fortsætter som bestyrelsesformand i selskabet.

“Når man finder sådan et ungt stjerneskud, og dåbsattesten ikke er blandt de nyeste, så er tiden inde til at lave en ændring,” sagde Lone Marie Koch som afgående direktør.

Skiftedag hos ruteflyselskaber
For vinderne af to de kategorier som henholdsvis bedste europæiske og interkontinentale ruteflyselskab, var der ikke så mange følelser på spil som i henholdsvis charter- og indenrigskategorien.

KLM, der på mandag kan fejre 100 års jubilæum, vandt sidste år prisen som bedste europæiske ruteflyselskab, men i år måtte selskabet aflevere prisen til Lufthansa-datterselskabet SWISS, og KLM blev dermed henvist til andenpladsen med Lufthansa som den sidste af de tre højest placerede i Epinions analyse.

Der var også skiftedag i kategorien for bedste interkontinentale flyselskab. Her kom Singapore Airlines øverst på skamlen foran sidste års vinder, Emirates, og med Qatar Airways på tredjepladsen. Netop Singapore Airlines udvider fra årsskiftet joint venture-samarbejdet med SAS til daglige flyvninger på København med Airbus A350-900.

Den 25. udgave af Danish Travel Awards afholdes onsdag den 7. oktober 2020 i Cirkusbygningen i København.

 

Relaterede artikler:

Fem luftfartskategorier ved Danish Travel Awards

Fire flyselskaber hædret ved Danish Travel Awards

300 kandidater til Danish Travel Awards