(Foto: Kåre Thor Olsen)

Spies øger charterkapacitet fra Odense Lufthavn

Også i sommeren 2012 vil rejsearrangøren Spies tilbyde charterrejser fra Odense Lufthavn. Med et større fly og flere afgange øges kapaciteteten. Danmarks næststørste charterarrangør Star Tour har ingen planer om at flyve fra Odense Lufthavn.

Siden 2007 har rejsearrangøren Apollo været fast charterkunde i Odense Lufthavn.

I sommeren 2011 valgte Spies, der er Danmarks største rejsearrangør, også at satse på chartertrafik fra den fynske lufthavn, omend i et noget beskedent omfang.

Fra den 27. juni og seks uger fremhavde Spies en Airbus A321 fra Thomas Cook Airlines Scandinavia til atflyve direkte til Antalya-lufthavnen i Tyrkiet. Det betød, at 1.062 chartergæster havde mulighed for at rejse direkte til Tyrkiet fra den fynske lufthavn.

Det var første gang nogensinde, at Spies sendte gæster afsted fra Odense Lufthavn. Og det var ubetinget en succes. På de seks afgange var der i alt kun otte ledige flysæder. Det havde blandt andet sin årsag i sygdom hos gæster, som havde købt rejser, men som måtte sende afbud.

Ingen flykapacitet til Mallorca

Op til sommeren 2012 har Spies haft overvejelser om såvel Mallorca som Antalya fra Odense Lufthavn. Men valget faldt ud til fordel for Antalya.

“Næste sommer får vi ugentlige Odense-afgange fra den 23. juni til den 11. august. Og målet er naturligvis Antalya-området i Tyrkiet, som lige nu er den mest succesrige feriedestination i Europa,“ fortæller direktør i Spies, Jan Vendelbo.

Spies har valgt at benytte en Boeing 737 med plads til 189 passagerer fra et tyrkisk charterflyselskab. Der flyves ud og hjem hver lørdag på attraktive tidspunkter midt på dagen. Med et lidt større fly (+12 passagerer) og to afgange mere end året før, vilSpies øge udbuddet med godt 50 procent fra 1.062 pladser til i alt 1.512 pladser.

At valget faldt på Antalya fremfor Mallorca hænger sammen med flykapacitet.

“Vi kunne ikke få det til at hænge sammen. Det er ikke i øjeblikket flyselskaber, der vil flyve en så relativ kort serie fra Odense til Mallorca på de rigtige betingelser. Men vi arbejder stadig med planerne om Mallorca og vil bestemt ikke afvise, at destinationen også bliver udbudt fra Odense i sommerprogrammet,“ siger Jan Vendelbo til CHECK-IN.dk.

Ligesom i år vil rejserne også næstesommervære et par hundrede kronerbilligere end tilsvarende rejser fra lufthavnene i Billund og København.

Star Tourgår udenom Odense

Danmarks næststørste rejsearrangør Star Tour har ingen aktuelleplaner om at følge efter Apollo og Spies i Odense Lufthavn.

“Vi har bestemt ikke glemt det fynske marked. Vore fynboer flyver fra København og Billund. Der er ikke et tilstrækkeligt stort behov til at etablere afgange fra Odense Lufthavn. Vi vil gerne være nogle steder, hvor vi har et stort og gennemgående program, hvorfor Odense Lufthavn ikke ligger på tegnebrættet.,“ siger salgsdirektør Stig Elling fra Star Tour til CHECK-IN.dk.