Spies tester Aarhus Lufthavn

Spies vil i den kommende vintersæson teste om østjyderne har lyst til at skifte Billund og Aalborg ud med Aarhus Lufthavn. Selskabet starter forsigtigt ud med at dele en ugentlig flyver til Madeira med Århus Charter.

Tiderne hvor en charterrejse startede i Billund eller Kastrup er for længst fordi. Lufthavne som Aalborg, Aarhus, Odense og Bornholm kan nu også bryste sig af at have charterafgange til sydens sol.

Og stadig flere afgange kommer til. Således har Spies besluttet at gøre Star Tour og lokale Århus Charter følgeskab og åbne Aarhus Lufthavn som en afrejsemulighed. I vintersæsonen vil selskabet én gang om ugen kunne tilbyde sine kunder at skifte det østjyske vintervejr ud med det mere behagelige klima på den portugisiske Atlanterhavs ø Madeira.

”Vi har længe haft kig på Aarhus, og vi har rigtig mange kunder i det område. Nu vil vi teste hvordan det kommer til at gå,” siger Spies’ direktør Jan Vendelbo til CHECK-IN.dk.

Testen vil i første omgang kun bestå i at dele en flyver med Aarhus Charter, som i forvejen har Madeira på rutekortet. Men Jan Vendelbo lægger ikke skjul på, at selskabet kunne have appetit på mere.

Gerne dække regionalt
Med Aarhus kommer Spies op på at flyve fra seks danske lufthavne. Kastrup, Billund, Aalborg, Odense og Bornholm er de fem andre. Og spredningen ud over landet er et bevidst valg.

”Vi vil gerne dække regionalt, så folk har nemt ved at komme afsted,” siger Jan Vendelbo.

Spies har dog ikke umiddelbart planer om også at åbne ruter fra Karup Lufthavn.

I den forgangne vinter havde Aarhus Charter hyret SAS til at beflyve ruten mellem Aarhus og Madeira med en Airbus A319. Lufthavnen på Madeira er udråbt til at være en af verdens ti farligste lufthavne, da landingsbanen fortsætter på pæle ud i vandet. Hvis et fly kører ud over banen, bliver det dermed direkte ned i Atlanterhavet.