KLM-fly i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn | PR)

Stærk udenrigsvækst i Aalborg og Billund

Den tocifrede vækst i udenrigstrafikken fra lufthavnene i Aalborg og Billund fortsætter, mens Aarhus Lufthavn fortsat har tilbagegang i dette segment.

Der har aldrig været så mange rejsende på de direkte udenrigsruter fra Jylland, som det er tilfældet i år. Hver måned kan Aalborg Lufthavn og Billund Lufthavn rapportere om tocifrede vækstrater.

Det var ikke anderledes i august, hvor 228.799 passagerer benyttede de direkte udenrigsruter fra Billund Lufthavn. Det var 22.491 flere end samme måned sidste år og repræsenterer en vækst på 10,9 procent.

“Netværksselskaberne fortsætter med at have stigende passagertal, og der er tale om både ferierejsende og forretningsrejsende, der benytter sig af de mange muligheder for at tage en længere rejse via de europæiske hub-lufthavne. Også lavprisflyselskaberne har stor fremgang både med nye destinationer og høje belægningstal på flyene,” siger Kjeld Zacho Jørgensen, der er administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Det er blandt andet nye ruter fra Wizz Air til Cluj Napoca, Bukarest og Warszawa, der har trukket væksten, og nye Ryanair-ruter til Berlin og Poznan er også på vej, hvorfor der er udsigt til at væksten vil fortsætte.

Nye højder i Aalborg
I Aalborg Lufthavn var der også tocifret rutevækst i august måned. Her var der 37.242 passagerer på udenrigsruterne, hvilket var 8.234 flere end samme måned året før. Dermed har væksten været på imponerende 28,4 procent trods tabet af Istanbul-ruten.

“De internationale ruter fra Aalborg Lufthavn når stadig nye højder med en imponerende stor fremgang i august. Vi ser en rigtig høj belægning på udenrigsafgangene, der bliver bedre og bedre måned for måned – her er det specielt Amsterdam- og Oslo-ruterne, der tager fart. Samtidig med den højere belægning oplever vi også en stor efterspørgsel på flere ruter og afgange, som tyder på, at vi i den kommende tid kommer til se et rekordhøjt antal udenrigsrejsende,” siger Søren Svendsen, der er administrerende direktør for Aalborg Lufthavn.

Ligesom i Billund er der nye ruter på vej ind. I morgen åbner Ryanair således den første rute fra den nordjyske lufthavn, og der startes op med tre ugentlige afgange til London-Stansted, mens der fra vintertrafikprogrammets start øges til i alt fire ugentlige afgange. Samtidig skruer Norwegian op for frekvenserne på ruten til London-Gatwick, så der er udsigt til, at rigtig mange nordjyder vil benytte lejligheden til tage på en mini-ferie i London i den kommende efterårs- og vinterperiode.

Aarhus halter bagefter
Mens der er fremgang i udenrigstrafikken i de to største jyske lufthavne, måtte Aarhus Lufthavn endnu engang konstatere, at det går tilbage på udenrigsruterne. Kun 10.545 passagerer benyttede sig af lufthavnens fem udenrigsruter til London, Prag, Stockholm Oslo og Gøteborg, hvilket var 782 færre end august 2016 og dermed en tilbagegang på 6,9 procent.

I Aarhus Lufthavn er der udsigt til vækst, når Ryanair åbner en rute til Gdansk i slutningen af oktober måned, og næste forår har SAS bebudet “et stort antal” europæiske ruter fra den østjyske lufthavn.

Det generelle billede, når man tager de øvrige segmenter i betragtning, er fortsat fremgang i Billund Lufthavn (6,9 procent), mens der er passagertilbagegang i Aalborg og Aarhus. Det er indenrigs- og chartertrafikken, der trækker Aalborg Lufthavn i et minus på 1,1 procent, mens det både er tilbagegang i indenrigs- og udenrigstrafikken, der er årsag til en samlet tilbagegang på 3,9 procent i Aarhus Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Aalborg Lufthavn tredobler kapacitet til London

Syvende Wizz Air-rute fra Billund

Billlund-rute til Berlin starter før tiden

Ryanair åbner Polen-rute fra Billund

Ryanair åbner ny rute fra Aarhus Lufthavn