Boeing 777F i Star Air livery. (Foto: Boeing | PR)

Star Air bestiller fabriksnye Boeing 777F

Mærsk-flyselskabet Star Air køber to helt nye fragtfly af typen Boeing 777F til levering i 2024. Selskabet øger desuden flåden af Boeing 767 med yderligere tre leasede fly.

Om et par år lander der et par helt nye fly hos det danske fragtflyselskab Star Air, der er et selskab i A.P Møller – Mærsk.

Flyselskabet har nemlig tirsdag annonceret, at det har lavet en aftale med Boeing om en ordre på to spritnye Boeing 777F. Star Air betjener i øjeblikket en flåde bestående udelukkende af Boeing 767, og dem har selskabet 15 styk af med en gennemsnitsalder på 30 år.

”Som en global integrator af containerlogistik forbedrer Mærsk evnen til at levere one-stop-shop og end-to-end logistikkapacitet til vores kunder,” siger Vincent Clerc, administrerende direktør for Ocean & Logistics i Mærsk-koncernen.

”I år har vi styrket vores integrerede logistikudbud gennem e-handelslogistikopkøb, tech-investeringer og udvidelse af vores lagerkapacitet, og som et naturligt næste skridt øger vi nu vores luftfragtkapacitet og skaber et bredere netværk for endnu bedre at imødekomme kundernes behov.”

Har længe overvejet helt nye fragtfly
I juli i år løftede Star Air sløret for, at selskabet havde gjort sig tanker om at investere i helt nye fragtfly for at kunne reducere CO2-emissionerne. De øgede klimakrav til luftfarten øger presset på flyselskaberne i forhold til at udskifte gamle fly med helt nye og dermed mindske kulstofudledningen.

Boeing 777F er verdens største tomotorede fragtfly. Flyet reducerer CO2-udledningen med 17 procent sammenlignet med ældre fly. Rækkevidden er 9.200 kilometer, og den maksimale lastkapacitet er 102.000 kilo, hvilket vil gøre det muligt for Star Air at reducere antallet af stop på længere fragtruter.

”Vi er glade for at byde Mærsks Star Air velkommen til Boeing-familien af ​​777-operatører og ser frem til mange års fortsat partnerskab, mens det vokser sin luftfragtdivision. Den markedsførende effektivitet og utrolige rækkevidde af 777 Freighter vil give Mærsk fleksibilitet til rentabelt at betjene flyet på tværs af dets store luftfragtnetværk,” siger Ihssane Mounir, direktør for kommercielt salg og marketing i Boeing.

Boeing 777F er det bedst sælgende fragtfly hos den amerikanske flyproducent. Siden flyet blev introduceret på markedet i 2005, er der bestilt over 300 fly af denne type.

Leaser yderligere tre Boeing 767
Ud over købet af to nye Boeing 777F, der leveres i 2024, har Star Air også leaset tre fragtfly af typen Boeing 767-300. Disse vil blive leveret til det danske selskab i 2022 gennem Cargo Aircraft Management, der hører under amerikanske ATSG (Air Transport Services Group) – et af verdens største flyleasingselskaber for større fragtfly af typen Boeing 767.

Star Air bekræftede over for CHECK-IN.dk i august i år, at flyselskabet ville øge sin kapacitet i 2022. Og dette er således nu blevet slået fast med leasingaftalen omkring tre fly.

Den samlede Star Air-flåde vil dermed komme til at bestå af 18 Boeing 767 i løbet af næste år. De nuværende 15 fly består af 12 767-200ER, der har en gennemsnitsalder på 33 år, og tre 767-300ER med en gennemsnitsalder på næsten 17 år.

 

Relaterede artikler:

Star Air: Fornyelse at flåden kan komme på tale

Star Air udvider flykapacitet i 2022

Star Air øger flyflåden