(Foto: Igor Dvurekov)

Star Alliance-flyselskab vokser med 15 procent

Med en vækst på 1,5 mio. passagerer kom Aegean Airlines godt ud af 2015 trods den økonomiske krise i Grækenland. Selskabet åbner i 2016 to nye ruter til København.

Det græske Star Alliance-flyselskab, Aegean Airlines, trodsede den økonomiske krise i Grækenland, da passagertallet voksede med hele 15 procent i 2015. Samlet rejste 11.650.374 passagerer med selskabet sidste år, og det var 1,5 mio. flere end året før.

Den største stigning kom på de internationale ruter, hvor passagertallet voksede med 24 procent. Det skyldes investeringen i nye ruter, hvor Københavns Lufthavn allerede har fået sin andel.

Aegean har i flere år fløjet mellem Athen og København, men i sommeren 2015 åbnedes en sæsonrute til Heraklion på Kreta. I år vil Aegean fra slutningen af april måned flyve mellem Rhodos og København, mens Peloppones bliver ny destination fra Billund og København fra midten af maj måned.

“2015 var et udfordrende år, men trods dette fortsatte Aegean og Olympic Air med at investere. Mens krisen var på det højeste og bankerne lukkede, igangsatte vi en ekspansion i vores internationale netværk til nye markeder, og herudover har vi taget levering af fire helt nye Airbus A320ceo fly,“ siger Dimitris Gerogiannis, koncernchef i Aegan, i en pressemeddelelse.

Håber på økonomisk stabilitet
I det hele taget har 2015 været et aktivt år for Aegean Airlines. Flyselskabet introducerede en helt ny hjemmeside og forbedrede loyalitetsprogrammet Miles+Bonus med nye fordele og serviceydelser for de rejsende.

Siden 2013, hvor Aegean overtog Olympic Air er antallet af ansatte blevet udvidet med 700 til i dag 2.850.

“I 2016 vil vi fortsætte udviklingen i samme retning som året før. Naturligvis håber vi på større stabilitet, så udenlandske rejsende i stigende grad vil rejse til Grækenland. Vi håber også, at staten vil fortsætte med de nødvendige opgraderinger af infrastrukturen, enten gennem egne initiativer eller gennem investorer, der får tildelt koncessioner,“ lyder det fra koncernchefen.

Med 11,6 mio. passagerer var Aegean Airlines i 2015 blandt Europas 20 største flyselskaber på størrelse med TAP Portugal og Finnair. Sammen med SAS og Finnair er Aegean et af de eneste større flyselskaber, der endnu ikke er er blevet en del af en industriel konsolidering i luftfartsbranchen.

Foto: Et Airbus A320-200 fra Aegean Airlines i Star Alliance-bemaling.