LOT Boeing 787-8 Dreamliner (Foto: Anna Zvereva | CC 2.0)

Star Alliance-selskab åbner rute til Sri Lanka

Fra det kommende vintertrafikprogram bliver det muligt at flyve med LOT via Warszawa til Colombo, der er hovedstaden i Sri Lanka.

Der er atter ved at komme gang i turismen på Sri Lanka. I 2009 sluttede 26 års borgerkrig, og efterhånden vender turisterne tilbage. Årligt besøger omkring 1,8 millioner europæiske turister østaten i Det Indiske Ocean, hvor hovedparten kommer fra Storbritannien, Tyskland og Frankrig.

Fremover bliver det endnu lettere at flyve direkte fra Europa til Sri Lanka, når LOT den 3. november åbner en sæsonrute til Colombo, der er hovedstaden i Sri Lanka. Der flyves tre gange om ugen indtil den 28. marts 2020 med selskabets Boeing 787-9 Dreamliner, der har plads til 294 passagerer i en treklasses konfiguration.

Flyene er indrettet med 24 lie-flat sæder på Business Class, 21 på Premium Economy, og bagest i kabinen er der plads til 249 passagerer med samlet ni sæder på tværs.

Der flyves fra Warszawa mod Colombo på onsdage, fredage og søndage kl. 15.35 med ankomst i Colombo den følgende morgen kl. 05.10. Returflyvningen finder sted som dagflyvning kl. 07.35 med ankomst kl. 13.30 i den polske hovedstadslufthavn på mandage, torsdage og lørdage.

Hurtigste forbindelse
Når LOT indleder beflyvningen af Colombo, lover det polske Star Alliance-selskab den hurtigste flyforbindelse til Sri Lanka fra en lang række af selskabets destinationer i Europa. Flyvetiden fra Warszawa til Colombo er på blot ni timer.

“Vi har besluttet at starte ruteflyvninger til Sri Lanka som følge af et meget højt turistpotentiale i den retning. Årligt rejser flere end 1,8 millioner passagerer mellem Europa og Colombo. Vores fartplan garanterer LOT-passagerer fra alle byer i Polen, Vesteuropa og Baltikum samt Prag, Zagreb og Budapest den korteste rejsetid til Colombo med en behagelig transfer i Warszawa Chopin Airport,” siger Rafal Milczarski, der er koncernchef hos LOT.

Der er relativt få direkte flyforbindelser mellem Europa og Sri Lanka. Således flyver SriLankan Airlines direkte mellem London-Heathrow og Colombo, mens KLM og Edelweiss Air i vinterhalvåret forbinder henholdsvis Amsterdam og Zürich med Colombo. Senest vendte Aeroflot tilbage til Sri Lanka i slutningen af oktober sidste år efter seks og et halvt års fravær.

Den 31. marts 2013 gjorde British Airways også et forsøg med at genoptage Colombo-ruten med Boeing 777. Ruten blev dog indstillet efter to års drift. Austrian Airlines forsøgte sig også i oktober 2015 med en sæsonrute til Colombo med Boeing 767, og den rute lukkedes ved udgangen af oktober sidste år.

Colombo bliver LOT´s femte destination i Asien. I forvejen flyver selskabet til Beijing, Tokyo og Seoul, og fra efteråret 2019 kommer også New Delhi på rutekortet.

 

Relaterede artikler:

LOT vender tilbage til Delhi

LOT lancerer sin 14. langdistancerute

LOT har succes med Asien-rute