Star Alliance stopper billetsamarbejde

Samarbejdet i Star Alliance omkring de såkaldte Airpasses ophører den 29. juni, men tilsvarende produkter fortsætter indtil videre hos oneworld og SkyTeam.

Star Alliance har i en årrække tilbudt et produkt, hvor det har været muligt at flyve rundt i fem forskellige regioner i verden på et såkaldt Airpass. Produktet har fungeret således, at man eksempelvis har rejst med Singapore Airlines fra Købenavn til Singapore og derfra har købt en rundrejsepas med mellem tre og 10 flystrækninger hos Star Alliance-selskaber i Asien.

Produktet har ikke længere nogen særlig efterspørgsel, og derfor har Star Alliance besluttet at lukke for salg af airpasses fra den 29. juni. SAS og Star Alliance meddeler dog, at samtlige medlemsselskaber stadig vil opfylde de allerede indgåede transportforpligtelser og give support til produkter, der allerede er købt og udstedt før den 29. juni.

Konkurrenter fortsætter
Hidtil har det været muligt at købe Star Alliance Air Passes til rejser i Afrika, Asien, Kina, Europa og Nordamerika, hvor de rejsende via en såkaldt Airpass Planner har kunnet skræddersy og afprøve et ubegrænset antal ruter via et interaktivt værktøj på Star Alliance-hjemmesiden.

Når Star Alliance ophører med at sælge og markedsføre Airpass-produktet bliver de to konkurrerende alliancer alene på markedet i forhold til at tilbyde tilsvarende produkter.

Oneworld-alliancen, der ledes af British Airways og American Airlines, har et produkt, der hedder oneworld Visit Pass og omfatter 10 regioner. Her er det muligt at købe rundrejsepas i Afrika, Asien, Japan, Australien og New Zealand, Malaysia, Sydafrika, Europa. Nordamerika, Mellemøsten og Sydøstasien.

Også SkyTeam, der domineres af Air France-KLM og Delta Air Lines, vil man fortsætte med at tilbyde et allianceprodukt med rundrejsepas. De hedder Sky Team Go Passes og omfatter syv forskellige regioner, henholdsvis Asien & Pacific, Afrika, Asien, Europa, Kina, Rusland samt USA & Canada.

 

Relaterede artikler:

Star Alliance-topchefer på fælles flyvning

Star Alliance i samarbejde med lavprisflyselskaber

Ny iPhone app fra Star Alliance