Star Tour: Tre oversøiske charterruter fra Billund

Onsdag kunne salgsdirektør Stig Elling fra Star Tour sende det første direkte nonstop charterfly afsted fra Billund med kurs mod den thailandske ferieø Phuket. Men i vintersæsonen 2012/13 vil Star Tour tilbyde tre oversøiske destinationer fra Billund Lufthavn.

Der var masser af trængsel og alarm, da salgsdirektør Stig Elling fra Star Tour sammen med lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn onsdag eftermiddag sendte det første direkte oversøiske charterfly afsted fra den internationale vestdanske lufthavn med kurs mod ferieparadiset Phuket i Thailand.

Arrangementet forløb med de sædvanlige taler og efterfølgende snoreklipning, inden det store Boeing 767-300ER fly fra Thomson Airways var klar til at tage imod de 291 gæster, derskulle om bord på den totalt udsolgte første flyvning fra Billund til Phuket.

Satsningen på oversøiske rejser fra Billund Lufthavn har gået over al forventning hos Star Tour. “Vi har allerede solgt 80 % af den udbudte kapacitet,“ fortæller en stolt salgsdirektør Stig Elling fra Star Tour.

Hele serienkører frem til påske, hvor forventet omkring 3.000 jysk/fynske rejsende vil have været med Star Tour i Phuket på den populære charterafgang.

Yderligere to oversøiske rejsemål på vej

“Ligeså stærke en spillervi er i København på longhaul trafik, ligeså stor en spiller skal vi også være i Billund,“ sagde Stig Elling ved gårsdagens pressemøde i Billund.

Han afslørede samtidig, atThailand kommer igen i vintersæsonen 2012/13, men vil blive suppleret af yderligere to oversøiske destinationer, som Star Tour dog endnu ikke er klar til at løfte sløret for.

“Der mangler oversøiske rejser fra Billund,“ konstaterede Stig Elling, der med tilfredshed kunne fortælle, at Star Tour er vækstet 44 % indenfor det seneste år, hvoraf halvdelen svarende til 70.000 gæster er fra det jyske marked.

IJylland har Star Tour i dag 35 % af markedetfra Aalborg Lufthavn, 24 % ud af AarhusLufthavnog en markedsandel på blot 14 % i Billund Lufthavn.

Næsten 1,3 millioner charterrejsende i 2011

Året 2011 kommer til at ligge på omkring 1.270.000 charterrejsende for samtlige arrangører i markedet, hvilket er omkring 50.000 flere end i 2010.

“Jeg tror, at 2012 ender på samme niveau, men kommer efterlønspengene snart tiludbetaling, vil det være en gave til charterbranchen, men det er lidt svært at vurdere effekten på nuværende tidspunkt,“ siger Stig Elling.

Om få dage, helt præcist 2. juledag, sidder charterarrangørernes medarbejdere klar ved telefonerne. Det er den helt store dag, hvor salget af sommerrejserne skydesrigtig i gang og kan give en sikker pejling af, om gæsterne i 2012 kommer lidt senere ud af busken end de plejer.