Sterling Airways genopstår i USA

Sterling Airways er navnet på nyt amerikansk flyselskab, der vil operere med Embraer ERJ 145-fly. Navnet vækker minder hos mange danskere.

Hos de fleste voksne danskere over en vis alder klinger navnet Sterling Airways velkendt. Sterling Airways var navnet på det hedengangne danske charterflyselskab, der blev stiftet i 1962 af pastor Eilif Krogager – manden bag Tjæreborg Rejser.

Selskabet fløj i løbet af 1960’erne, 70’erne og 80’erne millioner af danske og nordiske turister til populære feriemål ved blandt andet Middelhavet, men også til fjernere destinationer, for især Tjæreborg Rejser. Det foregik i de første årtier med de ikoniske Super Caravelle-jetfly, mens der senere kom blandt andet Boeing-fly i flåden.

Sterling Airways gik konkurs i 1993, men genopstod først som Sterling European Airlines og senere som Sterling Airlines efter en fusion med Maersk Air i 2005. Efter finanskrisen i 2008 gik Sterling Airlines konkurs, men Sterling-navnet blev ført videre i Cimber Sterling, efter at Cimber Air havde købt dele af Sterling Airways.

Sterling Airways i Florida
Cimber Sterling gik konkurs i 2012, og siden har der været stille om Sterling-navnet. Nu er Sterling Airways imidlertid genopstået som et nyt flyselskab i USA.

Sterling Airways er hjemhørende i Jacksonville i Florida og er netop blevet certificeret af de amerikanske luftfartsmyndigheder FAA, ligesom det har fået tilladelse fra det amerikanske transportministerium til at flyve med passagerer. Det nye flyselskab er certificeret til at operere med Embraer ERJ 145 regionale jetfly.

Sterling Airways har Wayne Heller, tidligere operationel chef i flyselskabet Republic Airways, der har fløjet regionale ruter for blandt andre Delta Connection og United Express, i spidsen som koncernchef.

”Mens Sterling er certificeret som ERJ 145-operatør, er vi i høj grad et “tomt lærred” og kan bevæge os hurtigt for at imødekomme behovene hos potentielle partnere og markeder, som er ramt i kølvandet på COVID-19,” siger Wayne Heller.

Mulighed for nye flytyper
Sterlings Airways er ifølge koncernchefen designet til at være det mest fleksible selskab i branchen, hvilket giver mulighed for at tilføje yderligere flytyper og operationer, der kan baseres hvor som helst i USA.

”Selvom pandemien har udfordret luftfartsindustrien, mener vi, at kvalitetstjenester fortsat vil være yderst ønsket og afgørende for transport af mennesker og varer i hele USA,” siger Wayne Heller.

Navnet Sterling Airways var tidligere et internationalt beskyttet varemærke, men beskyttelsen er i dag udløbet.

 

Relaterede artikler:

13 dramatiske Cimber Sterling-døgn

Donald Trump i tidligere Sterling-fly

Cimber Sterling-fly svære at sælge