Fly fra Norwegian foran terminalen i Aalborg Lufthavn. Foto: Marieke van Hulst Pedersen

Største måned i Aalborg Lufthavn i tre år

Aalborg Lufthavn har i september haft den bedste måned siden samme måned i 2019. Indenrigstrafikken fortsatte sin vækst, mens flere ferieruter også var store trækplastre.

September blev aldeles travl for Aalborg Lufthavn, der havde det største månedlige antal passagerer siden september 2019.

Således fandt i alt 144.049 passagerer igennem terminalen i årets første efterårsmåned, hvilket svarer til 98,3 procent af passagererne fra samme måned for tre år siden. I forhold til august i år steg passagertallet i september med 9,4 procent.

Indenrigstrafikken fortsatte sin vej med vækst i september med i alt 82.788 passagerer, hvor der til sammenligning var 76.221 indenrigspassagerer i august. Sammenlignet med september 2019 var væksten 11,8 procent.

”Trafiktallene for september viser den samme store rejselyst, vi så sommeren igennem. Vi har endnu en måned med tocifret vækst i indenrigstrafikken i forhold til 2019, som vidner om stor rejseaktivitet i erhvervslivet, men også et højt niveau af fritidsrejsende, der tager en dag, en weekend eller en uges ferie i København, Aalborg eller på Bornholm,” siger Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

Charterrejser er populære fra Aalborg
Antallet af udenrigsrejsende i september landede på i alt 38.651, hvilket var over 4.000 flere end i august i år.

”Vi har samtidig haft en god aktivitet på udenrigsruterne til blandt andet Amsterdam, Malaga og Oslo, men rejseudbuddet har ikke helt kunnet matche efterspørgslen, som også kan ses i de samlede udenrigstal. Nu går vi snart ind i vintersæsonen, hvor vi forventer et stabilt udenrigsprogram, men med én ekstra ugentlig afgang til Malaga,” forklarer Niels Hemmingsen.

Der var også vækst på ruterne til feriedestinationer som Antalya, Kreta, Rhodos, Cypern og Napoli med fyldte fly måneden igennem, oplyser Aalborg Lufthavn. Det er tydeligt, at den traditionelle charterrejse er yderst eftertragtet for danske ferierejsende, fortæller lufthavnen.

”Den gode rejseoplevelse er for mange lig med at overlade alt praktisk ansvar til et rejsebureau. Efter længere tids ustabilitet på den ene eller anden måde, kommer vi nok til at se endnu flere danske rejsende, der vælger en charter- eller pakkerejse frem for selv at stå med det hele,” siger Niels Hemmingsen.

Attraktiv rute til Napoli
Aalborg Lufthavn ser samtidig også en stigende efterspørgsel på mere aktive og unikke rejseoplevelser, hvor en guide hjælper de rejsende gennem ferien.

Niels Hemmingsen fremhæver lufthavnens Napoli-rute, hvor mange af passagererne har booket en rejse via et rejsebureau, der arrangerer ture i hele Campania-regionen. Ruten til Napoli betjenes én gang ugentligt med en Airbus A320-200 fra det spanske lavprisflyselskab Volotea. Første flyvning var i begyndelsen af maj i år.

Passagererne fra Aalborg Lufthavn søger også i større grad mod mere eksotiske destinationer, fortæller lufthavnsdirektøren. Derfor glæder lufthavnen sig også over, at den i vinteren 2023 kan sende feriegæster direkte til Den Dominikanske Republik i Caribien.

 

Relaterede artikler:

Bedste august i Aalborg Lufthavn siden 2018

Travl sommer i Aalborg Lufthavn

Største indenrigstrafik i Aalborg Lufthavn siden 2014