Stor prisforskel på lufthavnsparkering

Det er 75 procent dyrere at parkere i Stockholm Arlanda end i Københavns Lufthavn. Også internetadgang tager svenskerne sig godt betalt for.

Hvis man synes det er dyrt at parkere sin bil i Københavns Lufthavn, så er det faktisk ikke så slemt som i Stockholms Arlanda-lufthavn. Mens et døgns parkering på de billigste pladser længst væk fra terminalerne i Kastrup koster 100 kroner i lavsæsonen og 120 kroner i skolernes sommerferie, så skal svenskerne lægge 210 svenske kroner, svarende til 175 danske kroner, for et døgns parkering af Volvo’en på Arlandas billigste pladser.

Dermed er det ikke helt ved siden af, når det norske lavprisselskab Norwegians topchef Bjørn Kjos fornylig sagde, at det nu om dage er billigere at flyve til Rom end det er at parkere i lufthavnen.

I Oslo slipper man én krone billigere end den billigste pris i Københavns Lufthavn, mens Helsinki har den billigste lufthavnsparkering blandt de fire nordiskehovedstadslufthavne. Her koster et døgns parkering kun 9 euro, svarende til 67 kroner. Det er altså 108 kroner billigere end i Stockholm.

I provinsen tager statsejede Swedavia, der driver de største svenske lufthavne, sig også godt betalt. I Gøteborgs Landvetter-lufthavn koster det således mindst 132 kroner at have bilen holdende et døgns tid. Til sammenligning koster det kun 80 kroner i Billund Lufthavn, uanset hvor tæt på eller langt fra terminalerne man kan finde en plads.

Aalborg Lufthavn skiller sig ud fra mængden. Her er parkeringen stadig gratis, hvilket i stigende tiltrækker flypassagerer fra et geografisk område, der ligger undenfor lufthavnens naturlige optageområde.

Tilbyder gratis net
Det er ikke kun på parkeringen, at svenskerne tager sig væsentligt bedre betalt end i de andre lufthavne. Også når det kommer til internetadgang er Arlanda førende. Faktisk er Stockholm Arlanda den eneste af de fire, der rent faktisk tager penge for at komme på nettet. 40 danske kroner koster én times netadgang i den svenske hovedstadslufthavn, mens både Oslo, Helsinki og København tilbyder det gratis. I København kræver det dog, at man bruger fem minutter til at registrere sig som medlem af lufthavnens fordelsprogram, CPH Advantage.

Har man ikke tiden, eller ønsker man som gennemrejsende passager ikke at blive indrulleret i CPH Advantage, så koster det 60 danske kroner at få en times adgang til internettet. I Billund Lufthavn er der gratis internetadgang tre steder i lufthavnen ved såkaldte hotspots.