Store ‘code-share’ dag i London

Koncerncheferne fra American Airlines, British Airways og Iberia mødtes onsdag i London for at annoncere de tre selskabers omfattende transatlantiske samarbejde. Fire nye transatlantiske ruter blev præsenteret samtidig med et code-share samarbejde, der omfatter ikke færre end 2.739 rutenumre.

Det var store “code-share“ dag, der løb af stablen i London i går. I alt 2.739 rutenumre var genstand for nye code-share aftaler.

American Airlines vil sætte sin kode på 322 flyvninger fra British Airways og Iberia til i alt 101 destinationer. British Airways får selskabets kode på 2.063 flyvninger hos American Airlines og Iberia til 181 destinationer. Til gengæld får Iberia sin kode på 354 American Airlines og British Airways fly til 96 destinationer.

Samtidig med annoncering af det omfattende code-share samarbejde blev fire nye transatlantiske ruter præsenteret. Der er tale om New York JFK-Budapest og Chicago-Helsinki opereret af American Airlines. British Airways åbner på London Heathrow-San Diego, mens Iberia åbner på ruten fra Madrid til Los Angeles.

De tre selskaber fremhæver følgende kundefordele som et resultat af det omfattende samarbejde.

• Adgang til væsentligt flere pristyper
• Koordinerede fartplaner på de fælles ruter, der skal kunne give kunderne bedre valgmuligheder
• Særlige’support teams’ for Oneworld-kunder, der skifter fly i de fem vigtigste hubs i samarbejdet, henholdsvis New York JFK, London Heathrow, Madrid, Chicago og Miami.
• Online check in og print af boardingpas hos enten det selskab, der opererer flyvningen eller det selskab, som billetten er købt igennem
• Integreret online-flyinformation på alle tre selskabers hjemmesider
•Forøgede muligheder for at optjene og brugebonuspoint på selskabernes transatlantiske flyvninger
• Et forstærket og koordineret account management arbejdeoverfor erhvervskunderne

At der var glæde hos de tre selskaber fremgår af de mange udtalelser, der blev annonceret fra begivenheden.

“Vi har ventet i 14 år på at kunne tilbyde vore kunder disse fordele, og det er dejligt nu at kunne føre planerne ud i livet. Vort samarbejde om at dele indtægter og udgifter på de transatlantiske ruter, vil forstærke udviklingen i Oneworld,“ sagde Gerard Arpey, der er øverste chef for AMR Corp, der er moderselskab til American Airlines

Foto: Topcheferne fra American Airlines, British Airways og Iberia flankeret af de respektive selskabers stewardesser holdt store “code share“ dag i London.