Hamborg Lufthavn i det nordlige Tyskland. (Foto: Michael Penner?

Store flyttedag i Hamborg Lufthavn

Hamborg Lufthavn rykker rundt på seks flyselskaber for at skabe mere plads i terminalerne og sikre bedre komfort for passagererne.

Flere flyselskaber er blevet tildelt ny terminal i Hamborg Lufthavn.

Den nordtyske lufthavn er i gang med at implementere en ny terminalplan, og det betyder, at flyselskaberne skal byttes lidt rundt mellem terminalbygningerne.

Store flyttedag – eller flyttenat, om man vil – bliver i nattetimerne mellem tirsdag og onsdag i denne uge. Det tyske flyselskab Eurowings flytter fra Terminal 2 til Terminal 1. British Airways, Vueling (Spanien), Iberia, Aer Lingus (Irland) og Tarom (Rumænien) flytter fra Terminal 1 til Terminal 2. Der bliver med andre ord byttet direkte rundt mellem terminalerne.

“Med denne nye fordeling af flyselskaber kan vi og vores partnere sikre optimal brug af terminalerne. Dette giver os mulighed for at kunne tilbyde endnu mere plads og komfort til vores passagerer før afrejse,” siger Michael Eggenschwiler, administrerende direktør i Hamborg Lufthavn.

Automatisk bagagedrop-service
Passagerer, der ankommer til Hamborg lufthavn onsdag morgen, skal således være opmærksom på, hvorvidt de skal flyve med et af de berørte flyselskaber. Fra denne morgen kan passagererne på de nævnte flyselskaber kun foretage check-in og aflevere bagage i den respektive, tildelte terminal.

Hamborg Lufthavn opfordrer passagerer til at tjekke, hvilken terminal deres flyselskab bruger, og at rejse imod lufthavnen i ordentlig tid før planlagt afgang.

Eurowings-passagerer vil inden længe også kunne anvende Hamborg Lufthavns automatiske, selvbetjente bagage drop-off. Denne service vil efter planen være tilgængelig for Eurowings-kunderne fra den 26. september. Passagererne vil hurtigt og nemt kunne lave uafhængig check-in af deres bagage via en af de 10 selvbetjente standere i Terminal 1 uden at skulle gå til en manuelt betjent skranke.

Hamborg Lufthavn ligger 8,5 kilometer nord for Hamborgs centrum. Lufthavnen er base for Eurowings, Condor og easyJet og er den femtetravleste kommercielle lufthavn i Tyskland. I 2017 rejste 17,6 millioner passagerer gennem Hamborg Lufthavn, og der var 159.780 flyoperationer.

 

Relaterede artikler:

Hamborg Lufthavn sætter rekord

Renoveringsarbejde i Hamborg Lufthavn

Automatiske bag drops i Hamborgs lufthavn

Emirates indsætter A380 til Hamborg

SAS flytter terminal i Hamborg