Den nye lufthavn under opførelse i Berlin. (Foto: Arne Müseler / arne-mueseler.com / CC-BY-SA-3.0)

Storlufthavn skifter navn til Terminal 5

Berlin Schönefeld – en af de to nuværende hovedlufthavne i Berlin – bliver til en terminal, når den nye Berlin Brandenburg Lufthavn efter planen åbner i efteråret.

Når Berlins stærkt forsinkede, nye lufthavn – Berlin Brandenburg Lufthavn (BER) – efter planen tages i brug i den 31. oktober i år, vil den nuværende Berlin Schönefeld Lufthavn (SXF) blive omdøbt til Terminal 5 (T5) i Berlin Brandenburg Lufthavn. Det oplyser lufthavnen i en pressemeddelelse.

Berlins nye hovedlufthavn opføres på en del af den infrastruktur, som huser den eksisterende Schönefeld-lufthavn – og Schönefelds terminalbygninger og andre anlæg vil fremover blive en integreret del af den nye lufthavn.

Nye navne til terminalsektioner
For at undgå forvirring på grund af enslydende navne på terminalsektioner, gates og parkeringspladser, vil Berlin Schönefeld Lufthavns terminaler og parkeringsanlæg allerede fra indgangen til den kommende sommerfartplan få nye navne. Navneændringerne finder sted natten til den 31. marts 2020.

De nuværende terminalsektioner A, B, C og D vil fra sommerfartplanen blive ændret til terminalsektionerne K, L, M og Q.

Terminalsektion Q er en særlig sektion, som kan bruges af passagerer, der kun rejser med håndbagage og allerede har et boardingkort. Q’et står for Quick Security Check.

Nye navne til parkeringsanlæg
Udover terminalsektionerne får også parkeringsarealerne i Berlin Schönefeld nye navne. De nuværende parkeringsarealer P1, P2, P4 og P6 ændrer navne til henholdsvis P51, P52, P54 og P56.

”Jo tættere vi kommer på starten af ​​driften i den nye lufthavn, desto vigtigere er det, at vi giver informationer til både vores passagerer, medarbejdere og samarbejdspartnere om orienteringen i lufthavn. Vi har derfor besluttet at udføre navneændringerne allerede i sommerfartplanen for 2020 og i god tid, inden vi begynder prøveoperationerne,” siger Engelbert Lütke Daldrup, koncernchef i Berlin Brandenburg Lufthavn.

Forsinket ni år
Berlin Brandenburg Airport skulle ifølge de oprindelige planer være åbnet 30. oktober 2011, men åbningsdatoen er siden blevet udskudt adskillige gange på grund af en lang række problemer – heriblandt ikke mindst problemer med lufthavnens tekniske installationer og brandsikring.

I 2019 havde Berlins to eksisterende lufthavn – Schönefeld og Tegel – tilsammen 35,65 millioner passagerer. Det var 2,6 procent flere end året før, og det var niende år i træk, at Berlins lufthavne satte passagerrekord.

 

Relaterede artikler:

20.000 frivillige skal teste ny lufthavn

Her er de første ruter til Berlin-Brandenburg (BER)

32 millioner passagerer på under seks måneder