Strejke rammer finsk luftfart

En strejke blandt finske luftfartsmedarbejdere er mandag morgen kl. 05.00 blevet en realitet. Det er medarbejdere organiseret i IAU, der leverer tekniske servicydelser, der har nedlagt arbejdet. Strejken vil forstyrre den finske lufttrafik og bl.a. påvirke Finnairs flyvninger.

Søndag aften opgav den finske forligsmand Esa Lonka at få de stridende parter til at nå til enighed om en ny kollektiv aftale for ansatte i virksomheder, der leverer tekniske ydelser til luftfartsindustrien i Finland, bl.a. flymekanikerne.

Det betyder, at alle ansatte i IAU (Finnish Aviation Union) er gået i strejke mandag morgen kl. 05.00. Det vil således ikke blive leveret teknisk service til flyselskaberne, hvilket bl.a. vil påvirke Finnairs operationer.

Det er medarbejdere hos Finnair Technical Services Oy, Finnair Engine Services Oy og Finnair Flight Academy Oy, der bl.a. er omfattet af konflikten.

Finnair oplyser, at selskabet vil gøre alt, hvad der er muligt for at opretholde normal drift, men selskabet vil på forhånd ikke afvise, at der kan opstå forsinkelser samt at flyvninger kan blive annulleret.

“Det er vanskeligt at forudse, i hvilket omfang strejken vil få indflydelse på vore operationer,“ udtaler Senior Vice President Anssi Komulainen i en pressemeddelelse fra Finnair.

Finnair tilråder kunderne at følge udviklingen på Finnairs hjemmeside, hvor afsnittet med afgangs- og ankomstinformationer konstant vil være opdateret. Herudover vil Finnairs Facebook-side også løbende blive opdateret.

Såfremt en flyvning annulleres lover Finnair at gøre sit yderste for at ombooke til bedst mulige alternativ. Herudover råder selskabet passagererne til at pakke vigtige fornødenheder, som eksempelvis medicin, rejsedokumenter og nøgler i håndbagagen.

Ubenyttede billetter i forbindelse med aflyste flyvninger vil blive refunderet fuldt ud. Alternativt vil billetten kunne ombookes til en anden afgang indtil 30. november 2010.

Også flyselskaberne Blue1 og Finncom Airlines forventes at blive berørt af konflikten.