(Arkivfoto: theartofphoto / 123RF Stock Photo)

Stribevis af rutelukninger til Iran

British Airways følger i hælene på flere andre europæiske flyselskaber og lukker nu selskabets rute til Teheran i iran.

Der bliver stadig færre europæiske flyselskaber til at tilbyde ruteflyvninger til Iran. Det er konsekvensen af, at USA´s præsident Donald Trump for et par måneder siden besluttede at lade USA træde ud af atomaften med Iran, hvormed der atter vil være handelsrestriktioner i forhold til den islamiske republik.

Det smitter af på de europæiske virksomheders samhandelsmuligheder med Iran, hvorfor behovet for flyruter til landet er blevet stærkt reduceret. 

British Airways har netop annonceret, at selskabet vil lukke ruten fra London-Heathrow til Teheran-Imam Khomeini Airport med sidste afgang til den iranske hovedstad den 22. september. I en erklæring bekræfter det britiske oneworld-selskab, at ruten ikke længere er kommercielt bæredygtig.

Ruten fra London til Teheran åbnede British Airways den 14. juli 2016 efter ikke at have befløjet Iran siden oktober 2000.

Mange rutelukninger
I 2016 vendte flere flyselskaber tilbage til Iran. Air France genoptog i april flyvningerne til Teheran, der ikke havde været betjent siden oktober 2008. Den rute lukkes nu med sidste afgang fra Paris-CDG den 17. september i år.

Senere samme år var det KLM, der genåbnede til Teheran. Den 30. oktober genoptog det hollandske flyselskab ruten fra Amsterdam efter tre og et halvt års fravær. Teheran-ruten hos KLM daterer sig oprindeligt tilbage til juli 1991, og den 22. september i år flyves der foreløbigt sidste gang på ruten.

Lufthansa hoppede i 2016 også med på Iran-bølgen og tilføjede en rute fra München til Teheran som supplement til ruten fra Frankfurt. Det viste sig siden at være lige optimistisk nok, for den 29. september 2017 måtte Lufthansa opgive ruten efter blot 18 måneders drift.

Endelig besluttede Austrian for nogle måneder siden med virkning fra den 15. september at lukke den kombinerede rute fra Wien via Shiraz til Isfahan. Det østrigske Star Alliance-selskab beholder dog indtil videre ruten fra Wien til Teheran.

Facit er herefter, at Aeroflot, Alitalia, Austrian, Lufthansa og Turkish Airlines vil være de eneste europæiske flyselskaber, der kan tilbyde flyvninger til Teheran-Imam Khomeini Airport.

 

Relaterede artikler:

Endnu en Iran-rute må lukke

Lufthansa lukker Iran-rute

Austrian på vej med tredje destination i Iran