(Foto: Sierra Nevada Corporation)

Sun-Air gør klar til at forsvare Bruxelles-rute

Ved at tilbyde dobbelt op på Avios-point i bonus- og loyalitetsprogrammet Executive Club vil Sun-Air sammen med British Airways forsvare selskabets rute fra Billund til Bruxelles.

Mandag den 30. marts bliver der øget konkurrence på flyruten fra Billund til Bruxelles. Fra denne dato vil Brussels Airlines flyve to gange dagligt på ruten på alle dage med undtagelse af søndage.

I dag flyver Sun-Air alene på ruten, som selskabet etablerede sig på i 2004. Derfor gør det Billund-baserede flyselskab, der er franchise-partner for British Airways, sig klar til at forsvare ruten mod den indtrængende konkurrent.

Derfor har Sun-Air besluttet i hele 2015 at tilbyde det dobbelte antal Avios-point for alle rejsende, der er medlem af bonus- og loyalitetsprogrammet British Airways Executive Club.

“Vi har fløjet på ruten i mere end 10 år, og på et tidspunkt havde vi også konkurrence fra Cimber. Vi regner med at kunne modstå konkurrencen og vil gøre alt for at forsvare vores produkt,“ siger kommerciel direktør Kristian Tvergaard til CHECK-IN.dk.

Brussels Airlines har lagt aggressivt ud med et kampagnetilbud på 949 kroner for en returbillet, mens den billigste billet hos Sun-Air kommer til at koste1.900 kroner. Til gengæld kan det danske flyselskab tilbyde et full-service produkt.

Tidtabel tilpasset forretningsrejsende
Begge flyselskaber vil flyve tidligt om morgenen fra Billund mod den belgiske hovedstad. Brussels Airlines vil starte ud allerede kl. 07.05, mens Sun-Air flyet forlader Billund blot 20 minutter senere.

Vil man derimod flyve fra Billund sidst på dagen mod Bruxelles, bliver det vanskeligere med det belgiske flyselskab. Her er næste afgang kl. 11.45, mens Sun-Air flyver kl. 17.50 for de rejsende, der ønsker at have en fuld arbejdsdag på kontoret, inden man er klar til den korte flyrejse på en time og 30 minutter.

Til gengæld har Brussels Airlines fordelen af at flyve sidst hjem fra Bruxelles. Hvis man kan få tiden til at gå indtil kl. 21.05 kan man flyve med det belgiske flyselskab på den sene aftenflyvning, mens Sun-Air kl. 19.45 sætter kursen mod Billund.

“Vi flyver med den rigtige flyvemaskine på de tidspunkter, hvor forretningsfolkene gerne vil flyve,“ understreger Kristian Tvergaard.

På ni af ugens 11 afgange benytter Sun-Air en 32-sæders Dornier 328JET. Brussels Airlines benytter et fly af typen Bombardier Q400, der opereres af britiske Flybe. Flyet har plads til 76 passagerer.