Sun-Air opgiver Esbjerg-planer

Sun-Air har nu definitivt opgivet de planer om at genåbne indenrigsruten mellem København og Esbjerg, som selskabet sammen med Esbjergs erhvervsliv har puslet med gennem længere tid.

Indenrigsruten mellem København og Esbjerg bliver ikke genfødt. I hvert fald ikke med Sun-Air som operatør. Det står klart efter at selskabet har besluttet at bruge tre nye fly, som selskabet får leveret i 2013,på regionale udenrigsruter fra jyske lufthavne.

“I de sidste 25 år har vores strategi været at flyve direkte ud af Jylland til europæiske storbyer. Det har vi gode erfaringer medog det vil vi fortsætte med,“ siger Sun-Airs kommercielle direktør, Kristian Tvergaard, til CHECK-IN.dk.

Sammen med det lokale erhvervsliv i Esbjerg har selskabet ellers i mere end et år arbejdet med planer om at genåbne den indenrigsrute, som blev lukket i 1999.

Det dominerende flyi Sun-Airs flåde er det 32-personers Donier 328-jet fly.

“Den flytype er bare bedre til at underigsruter end til korte indenrigsruter,“ konstarer Kristian Tvergaard.

Sun-Air har endnu ikke lagt sig fast på hvilke nyeudenrigsruter selskabet agter at åbne fra Jylland. Men blandt de jyske virksomheder er der blandt andet interesse for destinationer som Prag og Birmingham.

Læs også:

Sun-Air vil flyve Esbjerg-København

Indenrigsrute til Esbjerg kan blive genåbnet til oktober

Indenrigsrute til Esbjerg tæt på genfødsel