(Foto: Sierra Nevada Corporation)

Sun-Air skal flyve for medicinalvirksomhed

I samarbejde med medicinalvirksomheden AstraZeneca etablerer danske Sun-Air en rute mellem Cambridge og Gøteborg.

Mandag den 2. marts kl. 07.00 letter et Dornier 328JET-fly fra Cambridge Airport med kurs mod Landvetter-lufthavnen ved Gøteborg. Operatøren er Billund-baserede Sun-Air of Scandinavia, der ugens fire første dage vil gennemføre flyvningen. Der bliver en morgenflyvning fra Cambridge og en aftenflyvning fra Gøteborg tilbage til Cambridge.

Den to timer lange flyrejse skal bringe ansatte fra medicinalkoncernen AstraZeneca fra det kommende hovedsæde i Cambridge til Mölndal nær den svenske storby, der er centrum for 2.400 af selskabets ansatte. I dag er der 1.000 AstraZeneca-ansatte i Cambridge, men fra 2016 flyttes det globale hovedkvarter til den britiske universitetsby, hvorefter hovedkvarteret udvides med 1.500 ansatte.

Med aftalen har AstraZeneca på forhånd købt over halvdelen af de 256 flysæder, der samlet vil blive udbudt på de fire ugentlige returflyvninger. De resterende sæder vil blive sat til salg i reservationssystemerne.

Der bliver tale om flyvninger med økonomiklasse-service i en 32-sæders Dornier 328JET. Samtidig har Sun-Air sørget for, at ansatte hos AstraZeneca får lounge-adgang i Landvetter-lufthavnen.

Sparer rejsetid
Den nye flyrute medfører tidsmæssige besparelser for de ansatte hos medicinalvirksomheden. Hidtil har man ofte benyttet sig af Ryanair fra Stansted-lufthavnen til Gøteborg.

Men med den nye rute vil det være muligt at spare transport og rejsetid fra Cambridge til Stansted. Samtidig er den lille lufthavn i Cambridge hurtigere at komme igennem. Rejser man med håndbagage skal man blot møde op 20 minutter før afgange og derefter gå direkte ud i flyet.

AstraZeneca betragter den direkte flyforbindelse mellem de to byer som en måde at gøre Cambridge og Gøteborg til ét samlet center for selskabets forskningsaktiviteter.

“Vi har arbejdet tæt sammen med AstraZeneca og begge lufthavne om at kunne skabe det nye nicheprodukt. Vi ser frem til at etablere os i Cambridge og det østlige England og derigennem servicere vores kunder i både Sverige og Storbritannien med vores velkendte British Airways inflight-produkt,“ siger kommerciel direktør Kristian Tvergaard i en kommentar til den nye rute.

Sun-Air er ikke ubekendt med den slags løsninger. Siden 2012 har flyselskabet haft en kontrakt med Airbus Helicopters (tidligere Eurocopter, red.) om dagligt at flyve selskabets ansatte mellem Augsburg og Marseille v.v.