Sun-Air trækker sig fra Bergen-rute

Widerøes entré på ruten mellem Bergen og Billund betyder, at Sun-Air vælger at trække sig umiddelbart før det norske selskab starter.

Mandag den 26. juni åbner Widerøe en ny rute mellem Billund og Bergen med tre ugentlige afgange. Det norske regionale flyselskab vil i første omgang flyve mandage, onsdage og fredage med fly af typen Dash 8 Q400, der har plads til 78 passagerer.

Dermed var der udsigt til konkurrence med Sun-Air, der allerede i dag flyver på ruten som franchisepartner på vegne af British Airways. Sun-Air flyver på mandage og fredage med Jetstream 31, der er indrettet med 18 sæder.

Widerøes meddelelse om at gå ind på ruten, har dog betydet, at Sun-Air har truffet beslutning om at trække sig.

“Ruten har været på observationslisten gennem det seneste års tid, og nu kommer Widerøe med større fly, og  derfor er vi nået til den erkendelse, at ruten nok passer bedre til dem,” siger kommerciel direktør Kristian Tvergaard til CHECK-IN.dk.

Sun-Air flyver således sidste gang mellem Billund og Bergen den 23. juni.

Mange operatører har forsøgt sig
Sun-Air har ad flere omgang fløjet til Bergen. I denne omgang bliver det til i alt fem år, da ruten åbnede den 10. juni 2012 i kølvandet på konkursen i Cimber Sterling. Ved rutopstarten fløj Sun-Air fem gange om ugen med 32-sæders Dornier 328JET, men efter oliekrisen på den norske vestkyst satte ind, skalerede Billund-selskabet sidenhen ned, så der i dag er blot to ugentlige afgange tilbage.

Første gang, at Sun-Air var inde på Bergen-ruten, var tilbage i februar 1998, hvor man overtog efter Maersk Air. Dengang blev det en kortvarig affære, idet Sun-Air senere samme år åbnede nye ruter til Haugesund og Stavanger. Det kunne Bergen-ruten ikke bære og måtte lukkes igen i foråret 1999.

Udover Sun-Air, Maersk Air og Cimber Sterling, har også Danish Air Transport (DAT) på et tidspunkt været inde på ruten. Det skete i 2002, hvor selskabet startede alene op, og sidenhen blev ruten betjent i samarbejde med norske Coast Air, indtil Cimber Air tog over i maj 2006.

 

Relaterede artikler:

Widerøe kommer til Billund Lufthavn

Bergen Lufthavn firedobler størrelsen

Færinger udfordrer Sun-Air på Bergen-rute

Sun-Air overtager sidste Cimber-udenrigsrute