Sun-Air udvider Stavanger-rute

Aalborg-ruten til Stavanger med Sun-Air bliver nu udvidet til at udgå fra Billund en dag i ugen.

Billund-baserede Sun-Air åbnede i sidste uge en ny rute mellem Aalborg og Stavanger, men nu får også rejsende fra Billund mulighed for at flyve med British Airways-partneren til den norske olieby.

I første omgang er det dog kun en søndags-rundtur, som de rejsende i Sydjylland får, hvor rejsende i Aalborg har seks ugentlige afgange at vælge imellem.

Det oplyser Sun-Airs kommercielle direktør, Kristian Tvergaard til CHECK-IN.dk.

Det er en såkaldt positioneringsflyvning, det vil sige en tur, som flyet ellers skulle have fløjet tomt til Aalborg, som Sun-Air har valgt at sætte til salg. Derfor bliver turen fra Billund til Stavanger med stop i Aalborg – dog af den korte slags – så den samlede rejsetid ender på en time og 45 minutter.

Det er fem minutter hurtigere en konkurrenten Danish Air Transport, der også flyver mellem Billund og Stavanger. Danish Air Transport har også et stop på sin rute, men her er det Esbjerg, der mellemlandes i.

DAT forbliver størst
Selvom Sun-Air med en forlængelse af Aalborg-Stavanger-ruten til Billund på søndage, nu giver Danish Air Transport konkurrence på den lukrative rute, vil det Vamdrup-baserede flyselskab fortsat være suverænt størst tilstede på ruten Billund-Stavanger.

DAT flyver 11 gange i ugen mellem Billund og Stavanger med et 46 sæders ATR 42-fly, hvor Sun-Air flyver sin Stavanger-rute med et miks af 32 sæders Dornier-fly og 19 sæders Jetstream-fly.

I alt flyves der i dag til Stavanger fra fire danske lufthavne, efter at Sun-Air i sidste uge genåbnede ruten fra Aalborg. Foruden den nordjyske lufthavn flyves der fra Billund, Esbjerg og København. Sidstnævnte rute flyves af SAS.

Sun-Air flyver mellem Billund og Stavanger på søndage efter følgende tidstabel:

Rute Rutenummer Afgang Ankomst
BLL-SVG BA8257 19:05 20:50
SVG-BLL BA8258 21:15 23:00

Foto: PR