Kristian Tvergaard, direktør i Heartland. (Foto: SUN-AIR Aviation Group)

Sun-Air vil overtage Stavanger-rute fra Aalborg

Danish Air Transport opgav i sidste uge ruten mellem Aalborg og Stavanger på grund af manglende fly. Sun-Air´s kommercielle direktør Kristian Tvergaard bekræfter, at selskabet står klar til at overtage ruten.

Det bliver ikke længe, at Aalborg Lufthavn kommer til at mangle flyforbindelse til Stavanger. Danish Air Transport (DAT) opgav ruten i sidste uge, da man manglende flykapacitet, idet SAAB 340-flyene skal sælges.

I stedet har Billund-baserede Sun-Air været hurtige til at se en åbning, og det er allerede blevet besluttet, at flyselskabet vil åbne på Aalborg-Stavanger ruten i begyndelsen af det nye år.

“Tidspunktet er endnu ikke fastlagt, men det bliver formentlig i slutningen af januar måned. Det er dog sikker, at vi kommer i gang,“ siger kommerciel direktør Kristian Tvergaard fra Sun-Air til CHECK-IN.dk.

Torsdag eftermiddag havde flyselskabet et møde med Aalborg Lufthavn og repræsentanter fra nordjyske virksomheder, der har store rejseaktiviteter til oliebyen på Norges vestkyst.

Fly er baseret i Aalborg
Det er endnu uklar, hvor mange ugentlige afgange, der skal flyves samt på hvilke afgangstidspunkter. Traditionelt er der stor efterspørgsel efter rejser til Stavanger med udrejse søndag og mandag, men returrejserne typisk ligger på torsdage og fredage, idet der er tale om en pendlerrute for ansatte i olieindustrien.

“Vi har nok lidt bedre muligheder for at ramme de rigtige tidspunkter, da vi har vores flyver stående i Aalborg,“ understreger Kristian Tvergaard.

Sun-Air benytter fly af typerne Jetstream 31 og Dornier 328JET på ruten mellem Aalborg og Oslo, hvor der flyves 13 gange om ugen. Jetstream-flyet er indrettet med 18 sæder, mens Dornier-jetflyet har plads til 32 passagerer.

Der vil formentlig blive tale om en middagsrotation, da flyet først har en morgentur til Oslo og skal være klar til eftermiddagsrotationen fra Aalborg kl. 15.50.

Foto: Kommerciel direktør Kristian Tvergaard lover, at nordjyderne får en rute mellem Aalborg og Stavanger i begyndelsen af det nye år.