Sun-Air vinder charterkontrakt i Frankrig

Sun-Air´s charterafdeling JoinJet har vundet en treårig kontrakt om flyvninger for Eurocopter, der er et søsterselskab til den europæiske flyproducent Airbus. To fly fra det danske selskab skal udføre den særlige charteropgave.

Der var glæde hos det danske flyselskab Sun-Air of Scandinavia, da selskabets charterdivision JoinJet for nylig vandt kontrakten om mandskabsflyvninger for helikopterproducenten Eurocopter, der er en del af EADS-koncernen, hvor også Airbus er hjemmehørende.

Den indgåede kontrakt løber fra 20. augustog tre år frem og indebærer, at Sun-Air skal stationere et fly i Augsburg i Tyskland samti Marseille Provence-lufthavnen i Frankrig. På alle hverdage flyves der hver morgen fra Augsburg til Marseille, mens det andet fly flyver den modsatte vej fra Marseille til Augsburg. Herefter venter begge fly seks timer i hver sin lufthavn, inden de sidst på eftermiddagen flyver tilbage til de respektive baser.

Ombord i Dornier 328-jetflyene vil være medarbejdere fra Eurocopter, der således skal transporteres frem og tilbage mellem hovedkvarteret i Marseille-Provences International Airport i Marignane og den store tyske afdeling i Donauwörth, der betjenes via Flughafen Augsburg i det sydlige Tyskland.

“Det er naturligvis en attraktiv opgave for vort crew. Vi vil primært dække opgaven med danske piloter, men der er også lokale piloter i Tyskland og Frankrig, der har vist interesse, hvorfor vi overvejer at indgå aftaler med lokale piloter på freelance basis,“ fortæller Carsten Visitisen, der er Senior Manager hos JoinJet.

Kombineres med fodboldcharter
Opgaven passer perfekt for JoinJet, der har en del charteropgaver i Frankrig for en række fodboldklubber.

“Vi skal flyve for Eurocopter fra mandag til torsdag, og i weekenderne skalde to fly påfodboldcharter i Frankrig.“

Det er specialcharters for de franske fodboldklubberfra Lille, St. Etienne, Rennes, Caen, Le Havre og Lens, som det danske flyselskab skal udføre i løbet af den kommende fodboldsæson.

Kontrakten med Eurocopter vandt JoinJet fra tyske Private Wings i Berlin, der hidtil havde haft den attraktive specialopgave.

“Vi vandt ikke nødvendigvis på pris, men med baggrund i, at vi har en større organisation end den tyske konkurrent,“ mener Carsten Vistisen.