Boeing 737-800 fra SunExpress.

SunExpress med tredje rute fra København

SunExpress, der er ejet af Lufthansa og Turkish Airlines, åbner sin tredje rute fra København, når Konya kommer på rutekortet i den kommende sommer.

Det tyrkiske flyselskab SunExpress har for alvor fået øjnene op for mulighederne i Københavns Lufthavn. Sidste forår åbnede selskabet en rute til Izmir, og i det kommende forår og sommer kommer Antalya og Konya også på rutekortet fra CPH.

Konya er med 2,1 mio. indbyggere en af Tyrkiets største byer og ligger på den anatolske højslette, hvor hovedparten af de tyrkiske indvandrere til Danmark kommer fra.

Fra 10. juni til 21. oktober vil SunExpress flyve hver onsdag mellem København og Konya med Boeing 737-800-fly, der har plads til 189 passagerer. I højsæsonen får SunExpress følgeskab af Turkish Airlines og Pegasus Airlines, der også flyver på ruten.

Også til Antalya og Izmir
Konya-ruten er ikke den eneste rutenyhed fra SunExpress i år. Selskabet åbner i slutningen af marts en rute fra København til Antalya med to ugentlige afgange på torsdage og søndage. På denne rute flyver SunExpress heller ikke alene, idet Corendon Airlines også har to ugentlige returflyvninger.

SAS har derimod valgt Gazipasa-lufthavnen nær Alanya, hvortil der flyves dagligt i højsæsonen.

Sidste forår åbnede SunExpress sin første rute fra København med Izmir som destination. Denne rute er blevet taget så godt imod, at der også vil være tre ugentlige rotationer i den kommende sommer.

SunExpress beskæftiger 55 Boeing 737-800 fly samt seks fly af typen Boeing 737-700. Selskabet var i 2014 blandt Europas 25 største flyselskaber med 7,3 mio. passagerer. Hovedbasen er i Antalya, hvor hovedparten af de flere end 2.000 ansatte har hjemme.

Lufthansa har for nylig besluttet, at SunExpress teknisk skal operere tre nye Airbus A330-fly, som fra den 1. november skal benyttes på de nye lavpris-langdistanceruter fra Köln under varemærket Eurowings.