(Foto: Snowbird Airlines)

Svær start for nyt finsk flyselskab

Det nystartede finske flyselskab Snowbird er blevet svigtet af en russisk rejsearrangør og må udskyde opstarten af ruter til Málaga og Alicante. I første omgang lejer man kapacitet fra Vueling, indtil egne fly kommer til.

I midten af 2012 gik det finske charterflyselskab Air Finland konkurs, og flere af de ledende medarbejdere valgte i begyndelsen af 2013 at etablere Snowbird Airlines, som en udløber af det krakkede flyselskab.

Snowbird Airlines havde planlagt, at selskabets første flyvninger skulle igangsættes i midten af oktober måned, men en del af flyvningerne må nu udsættes til årsskiftet, da en russisk rejsearrangør er løbet fra en aftale. Det skriver det finske medie yle.fi.

Rent konkret drejer det sig om ruterne fra Oulu til henholdsvis Málaga og Alicante samt en rute fra Lappeenranta til Alicante.

“Vi modtog for en uge siden en meddelelse fra den russiske rejsearrangør, som vi samarbejder med, at de havde trukket sig ud af aftalen. Det har ikke været muligt for os at finde en anden løsning med så kort varsel,“ siger administrerende direktør Marja Aalto fra Snowbird til yle.fi.

Ifølge Snowbird-direktøren drejer det sig kun om et begrænset antal passagerer, der får forstyrret rejsen, idet den russiske rejsearrangør havde sat sig på 80 procent af flysæderne.

Første Vueling-fly ved årsskiftet
Snowbird har også planlagt flyvninger fra Helsinki til Málaga fra midten af oktober, men disse flyvninger gennemføres efter planen.

En rute fra laplandske Enontekiö til London er allerede blevet udskudt til december. Det skyldes ifølge det finske flyselskab et ønske fra de britiske rejsearrangører, der skal forsøge at sælge sæder på flyafgangene.

Men Snowbird vil også flyve fra Enontekiö til Ivalo, mens en videre forbindelse fra Ivalo til Helsinki er blevet droppet på grund af svag efterspørgsel.

I stedet leder Snowbird efter et flyselskab, der på wetlease-basis kan opererer ruten fra Helsinki til Enontekiö med et mindre turboprop-fly, da de valgte Airbus A320-fly er for store til ruten. Ifølge Snowbird er der i øjeblikket forhandlinger med ungarske Budapest Aircraft Service.

Snowbird har indgået en større aftale med det spanske lavprisflyselskab Vueling, der vil stille fly og besætninger til rådighed på en langtidskontrakt. Men Vueling er ikke i stand til at indtræde i aftalen før årsskiftet, hvorfor Snowbird vil være tvunget til at starte op med andre operatører fra midten af oktober.

Snowbird gennemfører traditionelle charterflyvninger såvel som ruteflyvninger i samarbejde med store rejsearrangører. I det finske chartermarked hedder konkurrenterne SAS, Norwegian, Finnair, Jet Time, Malmö Aviation, TUIfly Nordic, Novair og Primera Air.