Forpladsen i Aalborg Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Svageste juli i Aalborg Lufthavn siden 2014

Lidt flere end 135.000 passagerer rejste gennem Aalborg Lufthavn i juli, og det er lavere end samme måned i de to foregående år. Men der blev også sat ny rekord.

Det går den forkerte vej for Aalborg Lufthavn. Der var nemlig færre passagerer gennem lufthavnen i juli måned sammenlignet med samme måned i 2016 og 2015. Samlet rejste 135.423 passagerer gennem den nordjyske lufthavn mod 144.815 i juli sidste år. Dermed kan lufthavnen registrere et passagerfald på 6,5 procent.

Det er indenrigs- og chartertrafikken, der haltede bagefter i denne sommer. Der var 6.767 færre charterrejsende, hvilket svarer til en nedgang på 14 procent, mens 4.684 færre passagerer rejste på indenrigsruten til København.

Ifølge lufthavnens forklaring er den lavere produktion til Tyrkiet årsagen til et markante fald i chartertrafikken.

“De færre Tyrkiet-afgange i juli i år kommer alene til at stå for lidt over 8.000 færre charterpassagerer end sidste år. Til gengæld oplever vi en stor fremgang på vores øvrige charterafgange til blandt andet Mallorca, Kreta, Zakynthos, Cypern, Korfu og Rhodos, hvor vi har haft en belægningsprocent tæt på 100 hele juli. Det ene propfyldte fly efter det andet er derfor blevet sendt afsted mod sydens sol, som vidner om det store charterpotentiale i Aalborg Lufthavn,” Aalborg Lufthavns administrerende direktør Søren Svendsen i en pressemeddelelse.

Norwegian svigtede indenrigsruten
Hvad indenrigstrafikken angår, er det lidt andre årsager, der ligger bag.

“Forskellige omstændigheder har påvirket indenrigstrafikken og resulteret i færre afgange til København end sidste år, som medvirker til tilbagegangen,” lyder den lidt kryptiske forklaring fra lufthavnsdirektøren.

Det dækker over Norwegian kapacitetsproblemer i juli, hvor det norske lavprisflyselskab på to dage i juli svigtede det nordjyske indenrigsmarked ved at aflyse mere eller mindre samtlige afgange mellem København og Aalborg.

Historisk rekord
Heldigvis kan Aalborg Lufthavn glæde sig over fortsat fremgang i udenrigstrafikken. Trods tabet af Turkish Airlines-ruten til Istanbul og Lufthansa til Frankfurt, er den nordjyske lufthavn kommet godt igen. Hele 42.274 passagerer rejste på udenrigsruterne i juli, og det var 5,1 procent flere end i samme måned sidste år og samtidig historisk rekord for lufthavnen, da der aldrig tidligere har været så mange udenrigspassagerer i den travle sommermåned.

Samtidig er der udsigt til endnu mere vækst i udenrigstrafikken. En ny rute fra Norwegian samt Ryanairs entré i den nordjyske lufthavn skal nok få banket passagertallet i vejret, og det suppleres samtidig med, at KLM har besluttet også at flyve fire gange dagligt i vinterhalvåret.

“Til november åbner Norwegian en ny direkte rute til Gran Canaria, Ryanair offentliggjorde en fjerde ugentlig afgang til London Stansted før de overhovedet er begyndt at flyve herfra, og KLM flyver nu fast med fire daglige afgange hele året. Det taler for sig selv, og med en meget høj belægning og fremgang måned efter måned, kan det siges, at udenrigstrafikken i Aalborg Lufthavn er i en fortsat forrygende udvikling,” fastslår lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

 

Relaterede artikler:

Her er Danmarks billigste taxfree-lufthavn

KLM øger på Aalborg og København

Norwegian genåbner rute fra Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn påvirket af tyrkisk uro

Ryanairs Aalborg-rute starter før tiden