En Fokker 50 fra det svenske flyselskab Amapola Flyg. Foto: Anna Zvereva, CC 2.0

Svensk flyselskab får kontrakt i Irland

Den irske regering har valgt svenske Amapola Flyg til at operere på ruten fra Dublin til Donegal, hvor Stobart Air fløj frem til dets likvidation.

Den irske indenrigsrute mellem Dublin og Donegal skal fremover betjenes af et svensk flyselskab.

Den statsstøttede rute gik tabt, da Stobart Air gik i likvidation i midten af juni i år, men nu er Stockholm-baserede Amapola Flyg klar til at genoptage forbindelsen.

Ruten blev sendt i udbud af den irske regering, og torsdag kunne den irske transportminister, Eamon Ryan, oplyse, at Amapola Flyg var valgt som vinder af kontrakten på den statsstøttede rute. Det skriver det irske medie RTÉ.

Det svenske flyselskab indleder flyvninger på ruten fra den irske hovedstad til Donegal fra 26. juli 2021. Kontrakten varer i syv måneder. Der vil være to daglige rotationer mellem de to byer, og Amapola Flyg vil anvende Fokker 50 med plads til 50 passagerer.

Vil finde længerevarende løsning
Kontrakten med det svenske flyselskab er kun en indledende manøvre, da den irske regering ønsker en længerevarende løsning på ruten fra Dublin til Donegal i det nordvestlige Irland.

”For at sikre kontinuitet på Donegal-ruten når denne midlertidige kontrakt udløber, planlægger jeg at lancere en yderligere budproces denne sommer for at sørge for en længerevarende kontrakt på op til fire år på ruten,” siger transportminister Eamon Ryan.

Flot indflyvning til Donegal
Amapola Flyg er specialiserede i at betjene statsstøttede ruter til fjerntliggende samfund, hvorfor selskabet anses som en god løsning til den irske indenrigsrute. Det svenske flyselskab flyver i øjeblikket på syv statsstøttede ruter i Sverige og Finland. Og altså snart også på én irsk rute.

”Vi er glade for at komme ind på det irske marked for første gang og ser frem til at flyve til Donegal Airport, der i vid udstrækning anses for at være en af de mest naturskønne lufthavne at flyve til i verden,” siger Erik Salén, administrerende direktør i Amapola Flyg.

Amapola Flyg blev grundlagt i 2004 og begyndte som et fragtflyselskab. I 2018 trådte selskabet ind på markedet for regionale passagerruter i Sverige. Amapola Flyg har seks Fokker 50 i passagerversionen og syv af samme flytype i fragtversionen i sin flåde.

 

Relaterede artikler:

Amapola Flyg sikrer sig statsstøttede indenrigsruter

Endnu et svensk flyselskab tager over efter Nextjet

Irsk flyselskab trådt i likvidation