Stobart Air ATR 72 på vegne af Aer Lingus. (Foto: Peter Krocka | Shutterstock)

Irsk flyselskab trådt i likvidation

Ejerene bag irske Stobart Air har kastet håndklædet i ringen. Flyselskabet, der er regional operatør for Aer Lingus, går i øjeblikkelig likvidation efter mislykket handel.

Det irske regionale flyselskab Stobart Air har lørdag meddelt sin franchise-partner Aer Lingus, at selskabet indstiller driften med øjeblikkelig virkning, da det ikke er lykkedes at gennemføre et salg, der blev annonceret i slutningen af april.

Selskabet oplyser i en pressemeddelelse, at det træder i likvidation, hvorfor samtlige 480 ansatte mister deres job. Hermed vil det ikke være muligt at gennemføre flyvningerne for Aer Lingus på de 12 ruter, der indtil lørdag har været opereret fra lufthavnene i Dublin og Belfast.

“Det er med stor beklagelse og tristhed, at Stobart Air kan bekræfte, at bestyrelsen er i færd med at udpege en likvidator til virksomheden, og at flyselskabet skal indstille driften med øjeblikkelig virkning,” skrev selskabet lørdag i en pressemeddelelse.

Finansiering ikke på plads
Stobart Air har i lighed med mange andre flyselskaber haft finansielle udfordringer siden coronapandemiens start i marts sidste år. I slutningen af april bekræftede ejerne, Esken Limited, at flyselskabet og lufthavnen Carlisle Lake District Airport var blevet solgt som en pakkeløsning til Isle of Man-selskabet Ettyl Limited, der drives af en 26-årig iværksætter ved navn Jason Scales.

Tilsyneladende har det ikke været muligt for køberen at sikre de nødvendige midler til at overtage flyselskabet, og Stobart Air har ikke haft en plan B til rådighed.

“Det har vist sig, at finansieringen til at understøtte denne transaktion ikke længere er på plads, og den nye ejer er nu ikke i stand til at afslutte transaktionen,” skriver Stobart Air.

CityJet var tidligere bejler
Stobart Air, der beskæftigede 13 ATR-fly, blev etableret i 2014 gennem overtagelsen af Aer Arann, der daterer sig helt tilbage til 1970.

Stobart Air har flere gange været sat i forbindelse med SAS-leverandøren CityJet, der tidligere har vist interesse for at overtage den irske Aer Lingus-partner. 

Stobart Air var angiveligt et af de flyselskaber, der bød på kontrakten med at operere ATR 72-flyene for SAS, da danske Jet Time trak sig for et par år siden. I stedet valgte SAS at tildele flyvningerne til estiske RegionalJet (nu Xfly, red.) og britiske Flybe. Sidstnævnte gik i øvrigt konkurs umiddelbart efter coronapandemiens start i begyndelsen af marts 2020. 

 

Relaterede artikler:

Sælger regionalt flyselskab og lufthavn som pakketilbud

CityJet-ejer vil overtage Stobart Air

Stobart Air tæt på SAS-kontrakt