Et af Nextjets SAAB 340-fly.

Svensk flyselskab får nye ejere

En kreds af virksomheder og personer fra Sverige og Finland har overtaget selskabet Nextjet.

En ny konstellation af ejere fra Sverige, Ålandsøerne og Finland har købt flyselskabet Nextjet, der blev grundlagt i 2003 og sidste år fløj mere end 400.000 passagerer mellem 18 destinationer fra Tromsø i Nordnorge til Jönköping i Sydsverige. I 2010 begyndte Nextjet at flyve for Air Åland på ruten fra Stockholm Arlanda via Mariehamn på Ålandsøerne til Turku i Finland. Det blev udvidet i 2014 med flyvninger mellem Arlanda og Kokkola-Pietarsaari lufthavnen i Finland.

Netop Air Åland er blandt de nye ejere af selskabet. Ejerkredsen tæller herefter Air Åland, ernegikoncernen Katternö AB og NextJets grundlægger og direktør Magnus Ivarsson, der i forvejen ejede en andel af selskabet.

NextJet har siden 2012 været ejet af en række lokale virksomheder i den nordsvenske by Örnsköldsvik gennem selskaberne HKF Travel AB og Höga Kusten Flyg AB med det formål at sikre gode flyforbindelser til Stockholm.

Forventer at blive involveret
De nye ejeres mål er at udvikle flyforbindelser, så de passer godt til regionale behov i Sverige og Finland og særligt sørge for at der er gode forbindelser fra Stockholm Arlanda til svenske og finske provinsbyer. En af de byer er Jakobstad, der ligger omkring 30 kilometer syd for Kokkola-Pietarsaari lufthavnen på Finlands østkyst.

”En flyforbindelse til Arlanda er ekstrem vigtig for Jakobstad-regionen med sine mange eksportvirksomheder. Som ejere forventer vi at blive involveret i udviklingen af flyforbindelser, så de skaber en regional fordel på begge sider af Den Botniske Bugt, siger Peter Boström, bestyrelsesformand for Katternö AB.

”Siden Nextjet begyndte at flyve mellem Mariehamn og Arlanda samt mellem Mariehamn og Turku har de været en vigtig del af Ålandsøernes infrastruktur. Derfor føles det godt nu at kunne skabe et tættere forhold gennem en aktiepost i koncernen,” siger Kjell Clemes fra Air Åland.

NextJet vil fortsat flyve til Örnsköldsvik og 14 andre svenske destinationer samt Tromsø i Norge. Mariehamn på Ålandsøerne og tre destinationer i Finland. Selskabet opererer en flåde af 68-personers britiske BAe ATP-turbopropfly og svenske SAAB 340 fly med plads til mellem 33 og 36 personer.

 

Relaterede artikler:

Svensk flyselskab går ind i Norge og Finland

NextJet lukker CPH-ruter