Swiss lancerer tre nye ruter til Skandinavien

Lufthansas datterselskab Swiss vil fra midten af december måned lancere tre nye ruter fra Genève til Skandinavien. Der bliver samlet tale om ni ugentlige frekvenser fordelt på de tre lufthavne.

Det schweiziske flyselskab Swiss vil satse på mere trafik fra Skandinavien i den kommende vintersæson. Fra den 14. december etableres to nye ruter fra Oslo og Gøteborg til Genève, mens flyselskabet dagen efter starter op fra Stockholm til Genève.

Der er tale om lavfrekvente ruter med fly af typen Airbus A319 og A320 med plads til henholdsvis 108 og 136 passagerer i to-klasses konfigurationer.

Fra Stockholm vil der blive fløjet fire dage ugentligt på mandage, tirsdage, torsdage og søndage. Oslo får flyforbindelse til Schweizs næststørste by og gateway til de populære skisportssteder tre gange om ugen, henholdsvis onsdage, lørdage og søndage. Fra Gøteborgs Landvetter-lufthavn bliver der to ugentlige afgange på lørdage og søndage.

Ingen Swiss-fly fra København til Genéve
Umiddelbart kunne det se ud til, at der i første omgang er tale om sæsonruter, men fra Stockholm er der planlagt tre ugentlige frekvenser i sommertrafikprogrammet 2014 samt en ugentlig frekvens fra henholdsvis Oslo og Gøteborg.

Fra København flyver Swiss ikke til Genève. Her er der i stedet etableret et codeshare-samarbejde med SAS, der flyver tre gange dagligt med CRJ900-fly til Genève. På ruten fra København til Zürich flyver SAS og Swiss tilsammen fem gange dagligt i codeshare-samarbejde. Her er det fordelt således, at Swiss flyver tre af afgangene, mens SAS supplerer på de sidste to.