Lufthansa Airbus A320-200. (Foto: Ingrid Friedl, Lufthansa)

Ni nye europæiske Lufthansa-ruter

Samlet ni nye ruter til Spanien, Italien, Frankrig, Rumænien og Finland bliver en del af Lufthansas vintertrafikprogram fra Frankfurt og München.

Når vintertrafikprogrammet træder i kraft den 29. oktober, vil Lufthansa åbne ni nye europæiske ruter, hvoraf syv udgår fra Frankfurt Lufthavn, mens lufthavnen i München får to nye destinationer på rutekortet.

Det er først og fremmest Italien, der er genstand for ruteekspansionen fra Frankfurt, hvilket nok ikke er overraskende, når man tager tilstanden hos det konkurrerende Alitalia i betragtning. Lufthansa vil tilbyde nye ruter til Bari, Genova samt Catania. Bari og Genova bliver tilgængelige tre gange om ugen, mens rejsende til Catania på Sicilien må nøjes med to ugentlige afgange.

Fra Frankfurt vil Lufhansa også tilbyde en ny rute til Pamplona, og det er første gang nogensinde, at den spanske by – kendt for sit tyreløb – er at finde i Lufthansas tidtabel. Fra den 6. november vil det være muligt at flyve fire gange om ugen fra Frankfurt til Pamplona.

Herudover vil Lufthansa som tidligere annonceret tilbyde daglige afgange til Timisoara og Cluj i Rumænien samt en ugentligt flyvning til Kuusamo i Finland. Lufthansa har også valgt at udvide ruterne fra Frankfurt til Palmero, Keflavik og Santiago de Compostela til at blive helårsbetjente.

Tre nye ruter fra München
Fra Lufthansas hub i München bliver Santiago de Compostela, der er hovedstaden i det selvstyrende Galicien, også en del af rutekortet, ligesom franske Nantes også kommer ind i tidtabellen. Santiago de Compostela kan der flyves til hver søndag, mens Nantes betjenes med daglige flyvninger.

Fra München vil Lufhansa yderligere udvide Glasgow-ruten til helårsbetjening.

Fra Københavns Lufthavn er der fine connecting-muligheder til Frankfurt og München, mens rejsende fra Billund Lufthavn vil kunne drage fordel af de fire daglige afgange til Frankfurt, mens der ikke tilbydes direkte flyforbindelse til München fra Vestdanmark.

 

Relaterede artikler:

Ny Lufthansa-rute til Costa Rica

Lufthansa åbner to nye langdistanceruter

Lufthansa åbner og lukker ruter

Lufthansa åbner to nye ruter til Lapland