En Airbus A380-800 fra Thai Airways. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Thai skærer flåden ned til 58 fly

Thai Airways har sat en lang række Boeing- og Airbus-fly til salg, så flåden fremover kun vil bestå af 58 fly. Flyselskabet vil desuden reducere antallet af medarbejdere med en tredjedel.

Som led i at komme ud af den økonomiske turbulens, som Thai Airways har befundet sig i gennem mange år, vil selskabet nu reducere flåden.

Det thailandske flyselskab vil således sælge 42 fly, lyder det fra lederen af selskabets rekonstruktionsudvalg, Piyasvasti Amranand. Det skriver Bangkok Post. Thai Airways fik i juni i år godkendt en rekonstruktionsplan, og det er i forbindelse med denne, at der nu tages træk for at ruste flyselskabet til fremtiden.

De fly, der skal sælges, er både Boeing- og Airbus-modeller. Der er tale om i alt fire Boeing 737-400, 10 Boeing 747-400, 18 Boeing 777-200/300, én Airbus A300-600, tre Airbus A330-300, ni Airbus A340-500/600 samt to Airbus A380-800. Det viser en opgørelse fra Thai Aircraft Trading.

Ifølge Piyasvasti Amranand er de fly, der skal sælges, for gamle og for dyre i drift. 16 af flyene er leasede og vil blive returneret til ejerne, lyder det.

Reducerer arbejdsstyrken med en tredjedel
Fremtidens flåde i Star Alliance-selskabet Thai Airways vil dermed komme til at bestå af i alt 58 fly fordelt på fire forskellige flytyper: Airbus A330, Airbus A350 XWB, Boeing 777 og Boeing 787 Dreamliner. Herudover har Thai Airways fortsat fire Airbus A380 i flåden, men selskabet vil muligvis tage afsked med alle på sigt.

Ifølge planespotters.net har Thai Airways i øjeblikket kun 23 af flyene i drift, mens resten er parkeret på jorden. Coronapandemien gør, at der fortsat ikke er brug for alle fly.

Foruden at skære i flåden vil Thai Airways også reducere antallet af ansatte med næsten en tredjedel for at reducere omkostningerne. Selskabet vil reducere arbejdsstyrken fra 21.300 til 14.500 frem mod december 2022.

Flere Thai-flyvninger fra København
Mandag 1. november åbnede den thailandske regering landet for vaccinererede turister, der dermed slipper for at skulle i karantæne ved ankomst. På baggrund af dette overvejer Thai Airways at tilføje flere flyvninger fra særligt Europa i løbet af de næste par måneder.

Thailands lempede coronarestriktioner er allerede kommet danske turister til gode. Thai Airways genoptager således ruten fra Københavns Lufthavn til Phuket i det sydøstlige Thailand fra fredag 5. november. Der bliver afgang hver fredag i vintertrafikprogrammet. Sidste flyvning er programsat til 25. marts 2022.

Herudover flyver Thai Airways også to gange om ugen fra København til Bangkok, og der er afgange hver onsdag og søndag hen over vinteren. Det thailandske flyselskab har dermed i alt tre ugentlige afgange fra den danske hovedstadslufthavn.

 

Relaterede artikler:

Thai genoptager flere skandinaviske ruter

Thai opgiver nyåbnet sommerrute fra CPH

Thai har brug for flere penge efter rekonstruktion