Tidligere SAS-chef i spidsen for Air Greenland

Det bliver 51-årige Michael Højgaard, der senest den 1. august overtager chefstolen i Air Greenland efter Michael Binzer. Den nye administrerende direktør i det grønlandske flyselskab var ansat i SAS fra 1998 til 2005.

Når Air Greenlands nuværende administrerende direktør, Michael Binzer, ved udgangen af marts måned takker af til fordel for en ny stilling som øverste chef hos Tele Greenland, skal flyselskabet vente et par måneder, inden der atter vil være en person i chefstolen.

Men senest den 1. august vil Michael Højgaard (51) indtage sin plads som ny administrerende direktør for Air Greenland. Han kommer fra en stilling som administrerende direktør for Lindpro A/S, der er Danmarks største el-service virksomhed.

Det betyder ikke, at den nye Air Greenland-chef ikke har erfaring indenfor luftfartens verden, snarere tværtimod. Fra 1994 til 1998 var Michael Højgaard ansat som teknisk chef og senere kommerciel ansvarlig i netop Air Greenland, og karrieren fortsatte som Vice President i SAS Technical Services AB i Stockhom fra 1998 til 2005.

“Med Michael Højgaard får Air Greenland en erfaren leder med erfaring fra luftfart og ikke mindst fra fem år i Grønland. Grønland står overfor store forandringer, og det er væsentligt for selskabet at have en leder som sammen med medarbejderne kan fortsætte den positive udvikling, Air Greenland er inde i,“udtaler bestyrelsesformand Jens Wittrup Willumsen i en pressemeddelelse.

Store forandringer i form aføget konkurrence kan meget vel komme fra luftfartsprojektet Greenland Express, der forsøger at opnå tilladelse til at startekonkurrerende ruteaktivitet til og fra Grønland.

“Konkurrencen i luftfart til, fra og i Grønland tager til, men nye forretningsmuligheder er også i fremmarch. Air Greenland har brug for en leder som kan sikre konkurrencekraften i selskabet og samtidig gribe nye vækstmuligheder til glæde for selskabet og samfundet. Michael er en ambitiøs og energisk leder som lægger vægt på involvering af medarbejdere og på kommunikation i ledelsesarbejdet,“ understreger Jens Wittrup Willumsen.

Kontrolversiel direktør tager afsked
Den afgående direktør Michael Binzer har i mange sammenhænge været en kontroversiel figur, der ikke har holdt sig tilbage for at kritisere, hvad han kalder nepotisme indenfor det grønlandske selvstyre.

DR-dokumentaren “Flugten fra Grønland“ vakte i 2007 stort postyr på Grønland efter, at Michael Binzer i udsendelsen i direkte vendinger havde kritiseret hjemmestyret for den måde, at man ansatte direktører og bestyrelsesmedlemmer på.

Men bestyrelsesformanden har alligevel ros til overs for Michael Binzer, inden han forlader Air Greenland ved udgangen af marts måned.

“Michael Binzer har skabt store resultater i Air Greenland, og ledelse og medarbejdere er ham taknemmelig for indsatsen gennem fem år.“

Som konstitueret direktør, indtil Michael Højgaard tiltræder, vil være Mogens E. Jensen, der i dag varetager rollen som CFO i selskabet.

Læs også:

Michael Binzer siger farvel til Air Greenland