Tidligere SAS-direktør til Airberlin

Airberlin har ansat den tidligere SAS-direktør Ole Orvér som koncerndirektør med ansvar for ruteplanlægning. Udover SAS har svenske Ole Orvér også erfaring fra LOT og Qatar Airways

Koncernchef Stefan Pichler fra Airberlin har netop udpeget det nye ledelsesteam, der fra 1. juni skal bringe Tysklands næststørste flyselskab mod en mere stabil fremtid.

I det nyt ledelsesteam er der blevet plads til en tidligere SAS-direktør. Der er tale om den 49-årige Ole Orvér, der er svensk statsborger. Han var ansat i SAS i otte år fra 2002 til 2010, hvor titler som Director Network Planning, Director Strategi Planning, Vice President Alliances & Corporate Partners samt Vice President International and Regulatory Affairs.

Ole Orvér er ansat i vicekoncernchef med ansvar for ruteplanlægning, og han vil have direkte reference til koncernchef Stefan Pichler. Ole Orvér er hentet direkte til Airberlin efter næsten tre års ansættelse i en tilsvarende funktion. Før Qatar Airways og efter SAS-ansættelsen tilbragte svenske Orvér to og et halvt år hos LOT i en rolle som Head of Ressource Management.

Nyt ledelsesteam på plads
Ansættelsen af Ole Orvér er blot et led i en større omorganisering i ledelsen af det tyske flyselskab. Den 1. juni tiltræder også Julio Rodriguez (40) som koncernchef med ansvar for de kommercielle aktiviteter. Rodriguez, der er født i Tyskland men har spansk pas, kommer til Airberlin fra en tilsvarende stilling hos det spanske lavprisflyselskab Vueling.

Internt har man endvidere forfremmet to medarbejdere til ledende poster. Flykaptajn Oliver Lackmann (46) skal fremover virke som Chief Flight Operations Officer, hvilket svarer til flyvechef. Herudover skal 39-årige Marco Ciomperlik indtage en ny funktion som Chief Production Officer, efter han siden 2010 har bestredet posten som Chief Restructuring Officer. Sidstnævnte stilling bturde være overflødig nu, da den nye organisation er på plads og omstruktureringen tilendebragt.

Siden den 1. april har Arnd Schwiezerholz fungeret som ny koncernfinansdirektør, og endelig består ledelsesgruppen også af Dr. Martina Niemann, der er koncernchef med ansvar for HR.

“Airberlins ledelsesteam er nu mere internationalt end nogensinde, og vores struktur vil tydeligt følge værdikæden for et flyselskab, hvilket øger vores effektivitet som et multi-hub flyselskab i Europa. Det glæder mig, at vi er i stand til at besætte nøglepositioner med erfarne ledere fra henholdsvis lavpris- og netværkssegmentet suppleret med interne kandidater,“ siger koncernchef Stefan Pichler i en pressemeddelelse.