To nye fly til svensk charterflyselskab

Det svenske flyselskab Novair har modtaget to spritnye Airbus A321neo-fly, som skal flyve skandinaver sydpå.

Rejsearrangøren Apollo’s eget flyselskab, Novair, har henover sommeren taget imod to spritnye Airbus A321neo-fly.

Airbus 321neo er den nyeste generation af Airbus’ populære A321-fly, der er den største variant i Airbus A320-familien. ”Neo” står for ”new engine option”. Og det er netop nye mere brændstofvenlige og miljørigtige motorer samt 2,4 meter høje ”winglets”, der ifølge Novair især er med til at gøre Airbus A321neo til verdens mest moderne og miljømæssigt effektive fly.

Sammen resulterer dette i næsten 15 procent lavere brændstofforbrug og 900 km længere rækkevide i forhold til sin forgænger A321, som Novair indtil fornylig har haft to eksemplarer af. Når flyet samtidig har plads til ti flere passagerer betyder det næsten 20 procent mindre brændstof per sæde – hvilket svarer til en besparelse på omkring 4.500 tons brændstof per fly på et år.

”Det er et fantastisk øjeblik for os som rejsearrangører og vores kunder. Nu kan vi ikke blot tilbyde en forbedret rejseoplevelse med komfortable sæder og mindre støj, men også en maskine med reduceret miljøpåvirkning, hvilket er meget vigtigt. Det er klart, at vi er stolte,” siger Apollo-direktør Leif Vase Larsen.

70 millioner dollars – svarende til omkring 450 millioner danske kroner – er listeprisen for de nye fly. Et beløb, som både Novair og Apollo mener er en solid og værdifuld investering i fremtiden. De to fly afløser to ældre Airbus A321-fly og et indlejet Airbus A320-fly fra britiske Titan Airways.

Base i Oslo
Novair er registreret som et svensk flyselskab med driftstilladelse udstedt af de svenske myndigheder og fly indregistreret i Sverige. Men selskabet flyver solhungrende skandinaver sydpå fra lufthavne i hele Skandinavien og har baser i flere skandinaviske lufthavne. Det første af de to neo-fly har derfor haft base i Oslo Gardermoen-lufthavnen i Norge siden slutningen af juni. Fly nummer to kom i sidste uge til Stockholm Arlanda, hvor det skal bo fremover.

I løbet af 2018 vil omkring 240 000 Apollo-passagerer fra Skandinavien rejse med de nye neo-fly til og fra 20 destinationer i Grækenland, Kroatien, Spanien og Bulgarien samt til Kap Verde.

Ingen tv-skærme
Ifølge Apollo, så efterspørger nutiden og fremtidens charterrejsende ikke tv-skærmen i stoleryggen foran dem i flyet. I stedet er det vigtigt, at der er usb-stik og stikkontakter til strøm, så passagererne kan tilslutte deres egne tablets, computere og smartphones for at kunne lytte på og se det de selv ønsker.

”I dag bruger otte ud af 10 af vores passagerer tiden om bord med sin mobiltelefon eller tablet. Næsten ingen ønsker en tv-skærm, men mange har manglet opladningsfaciliteter om bord. Vi har taget dette til os, og derfor har vi besluttet at udvikle en app med et netværk – som også vil tilbyde underholdning for dem, der ønsker det,” siger administrerende direktør i Novair, Anders Fred.

 

Relaterede artikler:

Novair reducerer flåden

Charterarrangører vil af med flyselskaber