Illustration af vinderdesignet. (Grafik: Airbus | PR)

To teenagere og designer vinder Airbus-konkurrence

Nu er vinderne fundet i en konkurrence, hvor opgaven var at designe bemaling til et Airbus A350F-fly. To unge brødre samt en grafisk designer løb med sejren, da de havde fået samme idé.

I oktober sidste år udskrev Airbus en konkurrence, hvor kreative sjæle fra hele verden både med og uden en professionel design-baggrund kunne komme med deres bud på en særlig bemaling til fragtudgaven af A350, som flyproducenten er på vej med.

Præmien var udover at se sit design på et af fragtflyene, at vinderen ville blive inviteret til Paris Air Show, der finder sted i disse dage, hvor de ville få overbragt en flymodel, som bærer det udvalgte design. I 2024 følger så en privat rundvisning på Airbus’ produktionsfaciliteter i forbindelse med flyets første tur i luften.

Paris Air Show var udvalgt som en af præmierne, da det netop var her, at Airbus afslørede vinderen. Producenten kunne dog ikke nøjes med at kåre en enkelt vinder, men valgte i stedet at tildele sejren til i alt tre personer, som havde lavet to forskellige designs, der havde flere elementer tilfælles.

Vindere fra forskellige verdensdele
Det ene vinderdesign var udarbejdet af brødrene Quinnten and Ellisten Iversen, der er henholdsvis 16 og 12 år. De bor i byen Calgary i Canada. Udover efternavnet deler de også en glødende interesse for luftfart, hvor de både dyrker planespotting, samler på flymodeller og drømmer om at blive piloter.

Den anden vinder John Feehan, der til hverdag er beskæftiget som grafisk designer i den irske hovedstad Dublin. Han er 57 år og har en søn, der er meget interesseret i luftfart og derfor opfordrede sin far til at udarbejde et bud på A350F-bemalingen.

”Min søns entusiasme for luftfart smitter af på hele vores familie. Han insisterede på, at jeg skulle deltage i konkurrencen, og det viste sig at være en god udfordring, som fik mig til at tænke i andre baner end normalt,” fortæller John Feehan.

Skabte kombination af begge designs
De to vinderdesigns har det til fælles, at det gennemgående tema for dem begge er papkasser. Det kommer til udtryk ved, at designet ser ud som om, at fragtflyet er en meget stor udgave af en af de kasser, som man ville modtage sine varer i, når man har handlet i en internetbutik.

Grundet fællestrækkene mente dommerpanelet hos Airbus, at begge bud havde fortjent at vinde. Derfor satte flyproducenten en designer til at lave et tredje design, der gør brug af elementer fra dem begge, og det er denne bemaling, som vil blive benyttet på fragtflyet.

Producenten oplyser desuden, at arbejdet med at få samlet flyet skrider frem. De første dele er blevet sat sammen og snart påbegynder man opbygningen af flyets skrog. I øjeblikket er forventningen, at det første fly vil blive bemalet med vinderdesignet i slutningen af 2024, mens flytypen vil kunne komme i drift hos kunderne i 2026.


Relaterede artikler:

A350 fra SAS skal sælges på auktion

Sådan adskiller Boeing 777-8F og A350F sig fra hinanden

Officielt: Airbus vil tilbyde A350 som fragtfly