Fly på forpladsen i Billund Lufthavn. (Foto: Jannick Spangsberg Pedersen)

Tocifret vækst i Billund Lufthavn

Med en passagervækst på 11 procent i november trodser Billund Lufthavn alle påstande om flyskam og ændrede rejsevaner. Der er markant fremgang i to segmenter.

Dagbladet Politiken forsøgte i en stort opsat artikel i fredags at give indtrykket af, at danskerne i 2019 flyver mindre på grund af klimaet.

Udover at have lavet en eklatant regnefejl baseret på tal fra Københavns Lufthavn, så havde avisen overset, at lokalt afrejsende passagerer fra CPH også kan være udenlandske samt at “danskerne” også omfatter de 53 procent af befolkningen, der bor vest for Storebælt, og her rejser man bestemt ikke mindre end i 2018.

Dem fremgår af trafiktallene fra Billund Lufthavn for november, hvor der med 239.578 passagerer var en vækst på intet mindre end 11 procent i forhold til samme periode året før. Ser man udviklingen år til dato, så har 3.493.015 passagerer efter årets første 11 måneder rejst gennem terminalen i Billund, og det svarer til en fremgang på 5,7 procent, eller samlet 189.211 passagerer.

Fremgang på solskinsruter
November er den første af fem måneder i vintertrafikprogrammet, og det tyder allerede nu på, at Danmarks næststørste lufthavn kan se frem til en periode med endnu større vækst, end det var tilfældet sommertrafikprogrammet. På solskinsruterne var der alene en vækst på 24 procent i november.

“Der er ingen tvivl om, at det grå, danske vejr får danskerne til at rejse sydpå, hvilket vores vækst på ferierejsende er et tydeligt tegn på. Vi kan også se, at væksten blandt andet er båret af Norwegians to nye solruter til Gran Canaria og Malaga,” siger Billund Lufthavns administrerende direktør Jan Hessellund.

Status quo på hub-ruter
Mens der i november var fremgang i ferierejsesegmentet, så det noget anderledes ud med hub-ruterne til de store trafikknudepunkter i Europa. Her var trafikken på samme niveau som i november sidste år.

Til gengæld var der en fremgang på 22 procent på de regionale ruter, hvor Ryanair blandt andet etablerede sig med en efterspurgt rute til Dublin.

“Billund Lufthavn skaber ikke blot global sammenhængskraft qua vores hubforbindelser, men vi skaber også i stigende grad større og større europæisk sammenhængskraft. Vi har fået mange nye regionale ruter, der giver forretningsrejsende og andre rejsende bedre mulighed for at rejse direkte til de europæiske regioner,” forklarer Jan Hessellund.

 

Relaterede artikler:

12.000 passagerer om dagen

Billund: Vi går efter fire millioner passagerer i 2020

Regionale ruter driver væksten i Billund Lufthavn