Koncernchef Akbar al-Baker fra Qatar Airways. (Foto Qatar Airways)

Topchef undskylder udtalelser om kvinder

Kvinder kan ikke varetaget jobbet som topchef i Qatar Airways, sagde topchefen Akbar Al Baker. Det udløste en mediestorm mod Al Baker, som også er også nyvalgt IATA-formand.

Den administrerende direktør for Qatar Airways, Akbar Al Baker, måtte i onsdag gå ud med en offentlig undskyldning, efter at han på et pressemøde tirsdag i Sydney fastslog, at ”Qatar Airways er nødt til at blive ledet af en mand, fordi det er en meget krævende position”.

Al Baker er ny formand for den internationale luftfartsorganisation IATA, som netop har holdt årsmøde i Sydney, og hans bemærkninger faldt på et pressemøde, hvor der blev rejst spørgsmål om den manglende repræsentation af kvinder i luftfartsindustrien i Mellemøsten.

Al Bakers bemærkning udløste efterfølgende en mediestorm mod luftfartschefen, som nu også er formand for IATA’s bestyrelse, hvor langt hovedparten af medlemmerne er mænd.

”Dybtgående undskyldninger”
Qatar Airways så sig onsdag nødt til at gå ud med en officiel undskyldning fra Al Baker i medierne.

“Jeg vil gerne tilbyde mine dybtgående undskyldninger til enhver, der måtte være blevet stødt af min kommentar i går. Den strider imod min kurs om at udvide kvinders rolle i ledelsen i Qatar Airways Group,” lød det fra Al Baker.

På en pressekonference arrangeret af CAPA Centre for Aviation in Sydney onsdag forsøgte Al Baker dog samtidig at forklare sine udtalelser med, at det blot var en joke. ”Alle grinede,” sagde han, mens nyhedsbureauet Bloomberg kunne rapportere, at det kun var ganske få, der grinede af topchefens bemærkning ved pressemødet.

44 procent kvinder i Qatar Airways
Al Baker har også understreget, at hans bemærkning kun gjaldt hans egen stilling som administrerende direktør i flyselskabet og ikke Qatar Airways personale generelt.

Over 44 procent af medarbejderne i Qatar Airways er ifølge flyselskabet kvinder – heriblandt både vicedirektører og piloter – og der er ifølge topchefen inden kønsforskelle i Qatar Airways.

 

Relaterede artikler:

Qatar Airways øger med 40 procent til CPH

Qatar Airways vil åbne 10 nye ruter

Qatar haler ind på Emirates i CPH