Transavia fra HV til PH

Det hollandske lavprisflyselskab Transavia er blevet registreret med dansk certifikat. Ændrer kode fra HV til PH.

Går rejsen med Transavia, og der står HV i billetten eller rejseplanen, kan det fremover være svært at finde flyet på lufthavnenes afgangs- og ankomsttavler.

Transavia har nemlig fået et dansk luftoperatør-certifikat (AOC), hvilket betyder, at selskabet fremover vil flyve under koden “PH“ i stedet for “HV“ som hidtil. Det tilsvarer situationen med SAS på det norske marked, hvor en del fly opereres under koden “BU“, idet SAS hidtil har haft eget AOC i Norge.

Udover ændringen af selskabets “prefix“ betyder det selvstændige danske certifikat, at Transavia kan operere direkte fra danske lufthavne til destinationer udenfor EU. Det har allerede resulteret i en aftale med rejsearrangøren Atlantis Rejser, hvor Transavia skal flyve selskabets gæster på charterflyvninger fra Danmark til Ægypten.

Transavia

“Det har altid været meget vigtigt for Transavia at tilpasse sig de lokale markeders behov. Et dansk AOC giver os fuld fleksibilitet og sikrer, at vi kan organisere vores setup, så det passer til danske passagerer og rejsearrangører. Det er også meget nyttigt, når vil skal hyre dansk mandskab til flyene,“ siger administrerende direktør for Transavia Danmark, Michiel Meijer.

Transavia har oprettet et selvstændigt selskab under navnet Transavia Denmark ApS for at kvalificere sig til det danske AOC. Tilsvarende separate selskaber er oprettet i Holland og Frankrig.