(Foto: Qantas | PR)

Travolta indviede den længste A380-rute i verden

Skuespiller og pilot John Travolta tog imod det første A380-fly fra australske Qantas Airways på ruten mellem Sydney og Dallas i Texas.

Verdens længste flyrute går fra Sydney i Australien til Dallas, Texas i USA. Flyrejsen varer 16 timer, og der tilbagelægges en strækning på mere end 13.800 kilometer.

I mandags indsatte australske Qantas Airways den store Airbus A380 på strækningen. Dermed blev der debut til verdens største fly på en af de længste flyruter i verden.

Qantas bliver således det eneste flyselskab, der benytter A380´eren mellem Australien og USA. Allerede i 2011 åbnede Qantas ruten til Dallas, og den har indtil videre været betjent af Boeing 747-400 fly. Med indsættelsen af A380 megajumboen på ruten vil sædekapaciteten blive øget med 10 procent.

Fly med Stetson-cowboyhat
Skuespilleren John Travolta er ambassadør for Qantas, og han var til stede til at tage imod flyet, da det ankom til Dallas/Fort Worth International Airport i mandag kl. 13.45 efter næsten 16 timers flyvning.

“Jeg er glade for at være en del af dette specielle og historiske øjeblik for Qantas. Det er gode nyheder for amerikanske rejsende, at verdens største og et af de mest luksuriøse passagerfly ny flyver mellem Dallas/Fort Worth og Sydney,“ sagde John Travolta, da han bød flyet velkommen i den amerikanske lufthavn.

John Travolta, der selv er pilot, var iført kaptajnsuniform og Stetson-cowboyhat, da han tog imod flyet. Selve flyet havde fået en særlig bemaling. Kænguruen på halen var erstattet med en Stetson-hat med et tørklæde, der var designet i “stars-and-stripes“ print. Ved siden af de forreste døre var påklistret mærkater med teksten “G´Day Texas“.

Den berømte skuespiller var meget begejstret over A380-flyet.

“Jeg har selv været så heldig at rejse med A380´erne hos Qantas, og det er virkelig et støjsvagt og rummeligt fly. Som passager har jeg også haft fornøjelsen af at nyde den fantastiske mad og de gode vine, inflight entertainment samt den unikke og venlige australske service fra hele besætningen,“ understreger John Travolta, der sikkert er blevet ekstra godt behandlet som ambassadør for flyselskabet.