American Airlines Boeing 777-300ER.

Tre nye American-ruter til Europa

American Airlines åbner næste sommer tre nye ruter til Europa, men samtidig vil det amerikanske selskab lukke fire andre europæiske ruter.

American Airlines har hidtil fløjet udenom Københavns Lufthavn, og det vil selskabet også gøre i 2017. Det står klart efter at det amerikanske flyselskab netop har annonceret tre nye ruter til Europe i sommeren 2017. Det bliver Amsterdam, Barcelona og Rom, der løber med de nye ruter fra Onneworld-selskabet.

Ifølge Airlineroute.net vil American Airlines fra den 5. maj flyve dagligt mellem Dallas Ft. Worth og Amsterdam med Boeing 767-300ER fly med plads til 209 passagerer. Barcelona El Prat-lufthavnen bliver samme dato forbundet med Chicago O´Hare med en daglig afgang betjent af Boeing 787-8 Dreamliner-fly. Her vil der være plads til 226 passagerer på hver afgang.

Endelig bliver der en daglig forbindelse mellem Dallas Ft. Worth og Rom´s Fiumicino-lufthavn. Her har American Airlines valgt at indsætte et Boeing 777-200ER fly, der i den internationale fireklasses-version har plads til 247 passagerer fordelt på First, Business og Economy Extra og Economy.

Ruterne fra Barcelona og Rom ventes primært drevet på lokal trafik, mens ruten fra Schiphol-lufthavnen i Amsterdam til gengæld kan forvente en pæn andel af transfertrafik, selvom lufthavnen er et stort SkyTeam-hub.

Fire ruter lukkes
De tre nye europæiske ruter fra American Airlines betyder dog ikke, at selskabets kapacitet mellem Europa og USA samlet set vil blive udvidet. Det amerikanske flyselskab har nemlig lagt op til lukning af fire europæiske ruter.

Tre sommerruter bliver ikke genåbnet i 2017. Fra den 11. maj skulle American have startet sommerruten mellem Chicago O´Hare og Düsseldorf, men denne rute bliver ikke til noget. Det samme er tilfældet med ruterne fra Philadelphia til henholdsvis Bruxelles og Zürich. Disse ruter skulle efter planen have været genoptaget i begyndelsen af maj måned næste år.

Afsluttende må Birmingham International Airport vinke farvel til ruten til New York-JFK. Det er en helårsrute, som American Airlines har besluttet at indstille fra den 6. januar næste år.

I slutningen af 2013 mødte CHECK-IN.dk det amerikanske flyselskabs direktør for strategiske alliancer i Doha i forbindelse med Qatar airways´ optagelse i Oneworld-alliancen. Her spurgte vi, om American overvejede en rute til Københavns Lufthavn.

“Skandinavien er et meget konkurrencepræget marked. Desuden er det altid svært at etablere sig i andre alliancers store trafikknudepunkter,” lødet fra Kurt Stache med henvisning til CPH´s rolle som et hub i den konkurrerende Star Alliance.

 

Relaterede artikler