Tre nye Ryanair-ruter fra Billund Lufthavn

Med annonceringen af tre nye ruter fra Billund Lufthavn, er Ryanair snart på vej til at blive den største udenrigsoperatør fra Jylland.

Ryanair meddelete onsdag, at selskabet igen udvider i Billund Lufthavn.
Denne gang med tre helt nye ruter til Málaga, Marseilles og Brindisi. Med de nye ruter vil Ryanair i sommerfartplanen betjene i alt 14 destinationer fra Billund.

Ruten til Málaga åbner den 21. juni og vil blive opereret tre gange ugentligt. Frankrigs næststørste by Marseilles bliver tilgængellig fra den 3. maj – to gange om ugen. Det samme er tilfældet med Brindisi i Syditalien, der også åbner med to ugentligt afgange fra begyndelsen af maj måned.

Erik Elmsäter, salgs- og marketingchef for Ryanair i Norden, siger i den anledning:

”Jydernes foretrukne flyselskab, Ryanair, er virkelig glad for at kunne åbne flere billigruter til sydens sol og fortsætte væksten sammen med Billund Lufthavn! Lufthavnens høje effektivitet og et stort billetsalg betyder, at vi nu kan åbne ruter til Spanien, Frankrig og Italien”.

Lufthavnschef Jørgen Krab Jørgensen, Billund Lufthavn kan naturlgvis glæde sig over udsigten til endnu flere passagerer i Billund, selvom lufthavnens afhængig af Ryanair i stigende grad øges. Med den seneste ruteudvidelse vil Ryanair alene stå for ca.22 % af det samlede antal passagerer i Billund Lufthavn, hvilket angiveligt vil gøre Ryanair til lufthavnens største kunde.

”Billund har efterhånden et godtmix af netværksruter med adgang til næsten alle verdens vigtigste lufthavne med ét skift, af lavprisruter til et ganske betydeligt antal europæiske destinationer og charterflyvninger til langt de fleste af danskernes foretrukne feriemål,“ udtaler lufthavnsdirektør Jørgen Krab Jørgensen.

Antal ugentlige afgange med Ryanair fra Billund, sommeren 2010:

Alghero (2), Alicante (5-7), Barcelona/Girona (2), Brindisi (2), Dublin (4), Edinburgh (3), Faro (2), London/Stansted (14), Málaga (3), Marseilles (2),
Milano/Bergamo (3), Pisa (2-4), Rom (3), Trapani (2).