Ruteudviklingsteam fra Avinor ved Routes Europe 2018 i Bilbao. (Privatfoto)

Tre skandinaviske lufthavne nomineret til World Routes 2018

Ved den kommende globale ruteudviklingskonference i Guangzhou, er tre ud 21 nominerede lufthavne til Routes Marketing Award fra Skandinavien.

Skandinaviske lufthavne har stolte traditioner i forbindelse med prisuddelingerne ved de europæiske og globale ruteudviklingskonferencer, der afholdes en gang årligt.

Ved World Routes 2018, der afholdes fra den 15. til 18. september i den kinesiske millionby Guangzhou er ikke mindre end tre skandinaviske lufthavne nomineret til en af de eftertragtede Routes Marketing Award-priser.

Således skal Københavns Lufthavn og Oslo Lufthavn dyste mod hinanden og sammen med Athens International Airport, Brussels Airport og Dublin Airport i kategorien med lufthavne med årligt 20 til 50 millioner passagerer.

Udover de to skandinaviske hovedstadslufthavne er Billund Lufthavn nomineret i kategorien for lufthavne under fire millioner passagerer årligt. Her skal Billund Lufthavn forsøge at vinde trofæet foran Cork Airport, Shannon Airport, London Southend Airport samt Myrtle Beach International Airport fra den amerikanske delstat South Carolina.

Danske succeser
Det er ikke første gang, at skandinaviske lufthavne er nominerede –  eller for den sags skyld også vinder priser. Ved Routes Europe 2018 i Bilbao vandt Billund Lufthavn i kategorien med lufthavne under fire millioner årlige passagerer og kan derfor i dag kalde sig europamester i ruteudvikling for europæiske regionale lufthavne.

Ved samme ruteudviklingskonference blev Københavns Lufthavn og Oslo Lufthavn også nomineret til en Routes Europe Marketing Award, men de to skandinaviske hovedstadslufthavne måtte se sig slået af Brussels Airport, som de også møder ved konferencen i Guangzhou.

Københavns Lufthavn vandt i 2013 en Routes Marketing Award ved den globale ruteudviklingskonference i Las Vegas og året efter blev det til en endnu en pris ved Routes Europe i Marseille.

Trods tidligere succeser har Københavns Lufthavn stadig appetit på mere hæder, og alene nomineringen er en stor anerkendelse.

“Vi er naturligvis meget beærede over igen at være blandt de nominerede til prisen. World Routes-prisen har en særlig vægt for os, fordi det er flyselskaberne, der uddeler prisen. Vi prioriterer samarbejdet med flyselskaberne omkring ruteudvikling meget højt. For et flyselskab er det at starte en ny rute en stor beslutning og ofte også en væsentlig økonomisk satsning, og derfor er det afgørende, at vi som partner kan levere solide businesscases baseret på fakta og data. Vi håber naturligvis, at vi igen kan tage prisen med hjem til Danmark, men alene nomineringen er en stor ære og en stor cadeau til vores ruteudviklings-team,” siger kommerciel direktør Peter Krogsgaard fra Københavns Lufthavn.

Norge jagter trofæ
Oslo Lufthavn, der drives af den norske lufthavnsoperatør Avinor, er samlet fire gange i træk blevet nomineret til en pris ved de europæiske og globale ruteudviklingskonferencer, men det er endnu ikke lykkedes at få det eftertragtede trofæ med hjem til Oslo.

“Avinor-teamet er nu nomineret af vores partnere, flyselskaberne, til denne prestigefyldte award for fjerde gang i træk. Jeg er utrolig stolt af denne nominering på vegne af hele teamet og at vores partnere fortsætter med at anerkende det gode samarbejde. Vi vil bestræbe os på at fortsætte med at videreudvikle det og løbende komme med nye tiltag til gavn for vores partnere,” siger Majid Khan, ruteudviklingsdirektør i Avinor, til CHECK-IN.dk.

 

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn er europamester i ruteudvikling

Skandinaviske lufthavne atter nomineret til pris

Nominering til to skandinaviske storlufthavne

CPH kåret som europamester i ruteudvikling

CPH kåret som verdensmester i ruteudvikling